Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra K.

Dlaczego Polscy mężczyźni tak słabo wypadają na tle mężczyzn z zachodu?

Polecane posty

Cara - jasne, wszędzie są ludzie utożsamiający złe stereotypy i tacy którzy im przeczą. ALE kiedy ktoś jedzie za granicę i poznaje ludzi to te wady facetów z ich kraju się "uwydatniają". Podobnie Włoszki mówią, że Włosi są leniwi, Turczynki, że Turcy to urodzeni zdrajcy itd.

oczywiście "przeciętny" anglik, norweg czy belg żyje na poziomie który przeciętnej polce wydaje się rajem i dlatego wpatrzona jest w tego belga jak w obrazek.

Gość nbvyutc
buvy

Gość $ Terenia $
Buhahaha podczas tego EURO 2012 to nawet spasione i szpetne Niemki nie chciały spojrzeć na Polaczka :D:D:D http://bi.gazeta.pl/im/5/11295/z11295915Q,Polscy-kibice-podczas-Euro-2008.jpg Żenua :O

Problem z Polakami polega na tym, że te ich wady - zgorzknienie, cwaniakowanie, skąpstwo i co tu dużo mówić - lenistwo w domu są wyjątkowo upierdliwe. Bo co z tego, że większość Polaków to pracowici, gospodarni ludzi jak wróci taki do domu i nic sam nie zrobi? (najczęstszy chyba powód narzekań). No i są zachowawczy, niczym się nie wyróżniają więc są najmniej interesujący.

to co mnie osobiście w Polakach niezmiernie wkurwia: wpada taki i zaczyna tyradę: szef idiota-idiotka, kierowca autobusu-idiota, kasjerka-idiotka, baba w urzędzie (nie kobieta przecież) - głupia suka. I tak dalej...wiecznie im mało, wiecznie chcą więcej...a jak masz więcej od takiego cwaniaczka to pewnie nakradłeś. I ta mina...zaciśnięte usta jakby ktoś im krzywdę zrobił...

Te prwik, a wiesz jeszcze o takich terminach jak : maniery, kultura, adoracja, szacunek? Tego nie kupisz za zadne pieniadze. I tego ci brak, pewnie dlatego jestes stara zrzedliwa ciota? A tak na marginesie : Serio jestes 40 letnim prawiczkiem czy sobie jaja robia z ciebie?

//Bo co z tego, że większość Polaków to pracowici, gospodarni ludzi jak wróci taki do domu i nic sam nie zrobi?// ­ Może człowiek już narobił się przez 8-12 godzin tego dnia i chciałby odpocząć?

Co Ty nie powiesz, kobiety też pracują :) Jakby sam mieszkał to brudem by zarósł czy jednak by sprzątał? No właśnie...

Niestety standard życia 90 proc Polaków nie jest wysoki i ma to przełożenie na różne sfery życia, w tym wygląd. No bo zarabiając w przedziale 1500-3000 zł i mając na utrzymaniu rodzinę ciężko o sprawienie sobie dobrego garnituru, dobrych perfum, nie mówię już o chodzeniu na siłownię czy wybielaniu zębów itp. Poza tym popieram Moorland- wielu facetom nie chce się po pracy o siebie zadbać i często powielają wyniesione z domu niedbalstwo i lenistwo.

To prawda. Szacunku się nie kupi. Ale są dwa rodzaje szacunku: (a) ze strachu i (b) z podziwu. Więc o ile jakaś baba to nie drugie wcielenie Ala Capone'a to na szacunek ze strony mężczyzny musi sobie zasłużyć. A jeśli kogoś ciekawi jak mężczyzna ma zasłużyć na szacunek kobiety - w tym przypadku polki - no cóż, przede wszystkim musi być owym /mężczyzną z zachodu/ :D Inaczej jest się tylko leniwym, skąpym, gburem :D

Offerma - nikt się nie próbuje czuć lepszy. Kilka razy zostało pokreślone, że jest wielu facetów którzy nie pasują do tych stereotypów, a że ty akurat się do niech nie zaliczasz to twój problem. Jakoś mój partner pomimo bycia Polakiem ani nie oszczędza na wszystkim, ani nie ubiera się w dresik, ani nie wyzywa wszystkich od idiotów tylko siebie mając za geniusza, ani pralki się nie boi :) Więc można, wielu Polakom po prostu się nie chce, bo przecież są genialni...

Terenia, a ten w bialej koszulce i czerwonej czapce na pierwszym planie to twoj chlopak czy co? :D 🖐️ Ja bym jeszcze dorzucila do Polaczkowych cech w "urodzie": - Zaniedbane, zolte zeby i nieswiezy oddech, czesto same fajki i/lub alkohol, piwsko, wodka - brudne pazury albo obgryzione do samych skorek prawie, az te poduszki sie wyginaja :D - lyse paly a;bo wloski zrobione na zel, wciaz na lata 80 :D - duze brzuchy od piwska - jakas okropna moda na tatuaze, ja nie wiem czy oni mysla, ze w ten sposob sie upieksza czy co? - czesto dlugie nosy, takie garbate, kosciste - waskie, wredne usta - blade, proste rzesy - smrod spod pachy

Frankie - to nie chodzi o nie wiadomo jaki wygląd. Prawdę mówiąc moim zdaniem przepłacanie za ubrania codziennie też trochę mija się z celem..ale te czapeczki z daszkiem, wieczne noszeni bluz z kapturem i łyse głowy...no wygląda to niechlujnie. Poza tym ubrania często są po prostu znoszone, rozumiem, że można nie mieć pieniędzy żeby co sezon kupować coś nowego...ale koszulki noszone po kilka dni z rzędu przez 5 lat wyglądają brzydko.

LaLilla - akurat problem z higieną to nie tylko u Polaków, w kategorii "ile wytrzymam bez mycia" wygrywają Anglicy :P

mnie naprawdę wasze opinie nie interesują. po prostu opisuję fakty.

nie opisałeś żadnych faktów, tylko swoje opinie które nas też prywatnie nie interesują i zdania nie zmienią. Urok rozmów na forum.

Łysa głowa - be, czapka z daszkiem - be. Może sombrero mają ludzie nosić albo sobie tupecik sprawić aby czyjejś wrażliwości estetycznej nie obrazić? :D W końcu jeśli łysy to z pewnością kryminalista :D

a fakty są takie że lalunie które po całej europie się puszczają z każdym kto reprezentuje "zachodni obszar walutowy" próbują wynajdować bóg wie jakie "wady polaków" żeby jakoś się usprawiedliwić, poczuć trochę lepiej.

Badania prowadzone przez sławnego profesora socjologii, offermę z kafeterii. Za niezgodność z prawdą wywołaną bólem dupy i jadem autora kafeteria nie bierze odpowiedzialności.

Gość $ Terenia $
LaLiLLa - Nie, wygrzebałam tego frajera z twojego rodzinnego albumu :classic_cool: 🖐️

"duze brzuchy od piwska" x następna "polska" wada. a przecież polacy są z pewnością szczuplejsi niż zachodnia europa.

Ja się odmeldowuję. Jakiś trend dlaczego Polakami nikt się nie interesuje się wyłonił, niektórzy tego za cholerę nie zaakceptują, a temat się może ciągnąć w nieskończoność bo się prawiczki będą bronić... Miłego wieczoru wszystkim.

Gość prosta sprawa- maja wiecej
kasy- ci z zachodu ( co nie jest ich zasluga, po prostu tam sa wyzsze place i standart zycia), moga miec lepsze ciuchy, samochody, wiecej luzu, przez co lepiej wygladają. Do tego Polacy - mezczyzni nie sa genetycznie w wiekszosci tak przystojni jak np Norwegowie, Niemcy, Hiszpanie, Wlosi. Ale nie ma co uogolniac, bo ludzie tu i tam sa rózni.

Terenia, wez mnie nie obrazaj, dobra? 🖐️ Offerma, ale o co ci chodzi z tym puszczaniem? Czy Polak, ktory wzial sobie za zone cudzoziemke (wiem, rzadko spotykane, ale czasmi...) to tez sie puszcza twoim zdaniem? Czy facetom wypada, a kobietom nie? Masz strasznie staroswieckie, zacofane poglady... Skad tys sie urwal?

Tatuaże sa fajne ;) ja mam tatuaże kolczyli i inne różności i jakoś sie nie czuje okaleczona, mi sie podoba piwo nie jest takie "tuczące" jak sie prowadzi aktyny tryb życia, wiec z tym problemu nie ma.