Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skąd ja to znam...

Czy seks oralny może wywołać grzybicę pochwy ?

Polecane posty

Gość skąd ja to znam...

Zauważyłam pewną zależność, mianowicie po udanym pod względem seksualnym weekendzie czuję świąd w miejscu intymnym. Czy możliwe jest aby częsty seks oralny, mam na myśli kilka razy dziennie, mógł spowodować grzybicę pochwy? Spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim?

Gość Kaasku
Cz Ty w ogole wiesz, co to jest seks orlany?

Gość skąd ja to znam...
nie Kaasku, jestem na tyle ograniczona że nie wiem o czym piszę i jaki problem zauważyłam a to nie jest pierwszy raz

teoretycznie jest to możliwe:classic_cool: Oczywiście częstotliwość uprawianego seksu oralnego nie ma tu nic do rzeczy:D. Teraz twój partner powinien zastosować tzw. ogólnousrojówkę, czyli przyjąć lek doustnie, a nie tak jak ty jedynie miejscowo. Jest związek, który ochoczo wbudowuje się w strukturę błony komórkowej, torując drogę dla niektórych pierwiastków, które niszczą komórkę grzyba, mówiąc kolokwialnie- zabija je na śmierć;) nazywa się nystatyna. Wiesz, chodzi o to, żeby się przestać nawzajem zarażać...pamiętaj, że nystatyna nie działa na bakterie, najlepiej żeby twój ginekolog zdiagnozował, czy to co dolega tobie, to zakażenie bakteryjne czy grzybiczne. Aha i jeśli takie sytuacje zdarzają się u ciebie często, to przyłóż większą wagę do higieny po spuszczeniu się faceta w tzipkę twą ;) postaraj się w miarę szybko usuwać ze środka spermę, jej zasadowy odczyn, czyni idealne podłoże do rozwoju grzybów, bakterii. Bez odbioru 🖐️

Gość skąd ja to znam...
Dziękuję, nic nie zrozumiałam.

A może na początek niech sobie facet ręce myje zanim zacznie ci je pchać w majtki :P

czy mozna nabawic sie choroby morskiej jadąc samochodem? bo za każdym razem jak jadę to mi sie rzygać chce :( poważnie czy ktoś ma taką zalezność?

oczywiście, zachwianie błędnika;) nieee, chodzi o zależność pomiędzy szybkością dostarczanych do mózgu informacji a rzeczywistym odbiorem przez zmysł wzroku.

nic nie rozumiem znaczy że mózg ma zadyszkę gdy goni za wzrokiem a błednik sie gubi? eeeeeeeeee wystarczy gps-a wgrać dzieki:)

Gość Biore z dupy do japy
Mam pruchnicer :-o

Gość Grtyger
Grtywff

jeśli chcesz jeszcze o coś zapytać lub poprosić to poproś mnie do tańca :classic_cool:🖐️

Gość skąd ja to znam...
oooo widzę że temat się trochę rozwinął :D Dziękuję ranya za konstruktywną odpowiedź, poczytałam trochę w necie i faktycznie niektóre rodzaje grzybów żyją w obu rodzajach śluzówek. Co do higieny partnera nie ma z tym żadnych problemów. Ogólnie to nie lubię jak ktoś wkłada mi tam palce że tak powiem :classic_cool: No i nigdy nie ma miejsca sytuacja, że mój facet dochodzi we mnie, więc raczej to też odpada. W związku powyższym, albo to problem grzybów, które być może ma w paszczy i w jakiś sposób po raz kolejny przeniósł mi je tam, albo może to jakieś otarcia spowodowane częstym seksem i to jest powód tego świądu ? :(

to te topy przeżywają?:-o a ja zawsze klikam "[zgłoś do usunięcia]";)🖐️

Gość skąd ja to znam...
moderacja jak zwykle śpi ;)

Gość Upe w pupe
UPPP

Gość pewna panna anna
moze uzywasz za duzo zelu pod prysznic albo dezodorantow intymnych i dlatego cie swedzi. idz do lekarza a nie pisz na forum. szkoda czasu, lec szybko! ciao

Gość taki sobie facet w srednim wi
Problem bardzo znany. Po sexie oralnym nalezy niezwlocznie sie umyc z sliny. W slinie sa zawarte substancje zrace, co podraznia twoje okolice intymne, ktore nie sa przystosowane do takich zwiazkow chemicznych. Dotyczy to kazdego z was!!!! Po lodziku nalezy rowniez peniska niezwlocznie splukac do czysta woda. Po stosunku nie jest to konieczne, no chyba ze dla wlasnego komfortu.