Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmateuska

czy uwazacie ze to za drogo?

Polecane posty

Gość kosmateuska

Ostatnio pomyslalam sobie, za naucze sie robic ladny makijaz.. Przejrzalam ogloszenia i napisalam do kilku osob. 2 juz mi odpisalo. Te dziewczyny chca 300 zl za 3h pracy, czyli wychodzi 100 zl za godzine. Czy to nie jest, Waszym zdaniem, za duzo? Lekarz za wizyte chce 100 zl, no ale bez przesady makijazystka?

Gość kosmateuska
300 zl to nie jest cena za makijaz, tylo za nauka makijazu, a przeciez to nie jest chyba jakas tajemna wiedza, typu chemia molekularna, czy fizyka kwantowa. No ale jednak potrzebuje w tym zakresie pomocy, chcialabym aby ktos dal mi kilka wskazowek, kurde, ale nie za 300 zl/ 3h. To jest drozej niz korki z angielskiego u native speaekera

A, jeśli nauka, to tak, rozumiem taką cenę. I nie jest jakaś wygórowana specjalnie.

Gość kosmateuska
300 zl to cena za nauka makiazu, a nie za makijaz. Chociaz nadal uwazam, ze to za drogo, wkoncu to nie jest fizyka jadrowa, ani chemia molekularna.. Przydalyby mi sie wskazowki, ale nie za taka cene..

Gość bbbbafsf
sporo za to . Sa studia kosmetyczne i prawie tyle płaci się za miesiąc nauki!

Gość kawa czy nie kawa
a czy po tej nauce dostaniesz certyfikat, czy tylko tak przychodzi babka i Cie uczy? ja mam inną propozycje na początek - wyszukaj sobie blogi dziewczyn pasjonujących się makijażem jak i dziewczyny prowadzące kanały na YT w tym temacie - poczytaj również artykuły jak dokładnie nakładać cienie, itp, jak rozcierać, uwierz że z takich filmów i blogów dowiesz się więcej niż z kursu, bądź indywidualnych lekcji z wizażystką - najważniejsze jest ćwiczyć, ćwiczyć, i jeszcze raz ćwiczyć! ;-)

Gość kawa czy nie kawa
a dostaniesz jakiś certyfikat, czy tak se przyjdzie babka i będzie uczyć? ja mam inną propozycję na początek - wyszukaj sobie blogi pasjonatek makijażu oraz kanały na YT prowadzone przez laski ogarnięte w tym temacie - czytaj również artykuły jak dokładnie rozprowadzać, rozcierać cienie, itp. - uwierz, że dowiesz się więcej niż na indywidualnych zajęciach z wizażystką ;-) i najważniejsze: ĆWICZ ILE WLEZIE!

Gość kosmateuska
do kawa czy nie kawa Dzieki za odpowiedz. Mialaby przyjsc do mnie dziewczyna i mnie pouczyc, bez certyfikatu, zreszta takowy nie jest mi potrzebny.. Sledzilam blogi, ogladalam filmiki na youtube, jednak jakos potem slabo mi wychodzily te makiaze;-/. Jak ja sie umaluje, to prawie nic nie widac, mam wrazenie ze roz na jednym policzku inaczej nalozylam niz na drugim, jakas masakra.. No wiec na codzien niewiele sie maluje, tylko podklad + tusz do rzes + czasami ten nieszczesny roz. Mialam wielokrotnie robiony makijaz, np. w perfumerii Sephora i po makijazy wygladalam, nieskormnie mowiac, swietnie! Calkiem inaczej, uwielbiam na siebie patrzec jak mam makijaz. No niestety sama nie potrafie takiego zrobic;/

Gość kosmateuska
Dlatego postanowilam sie zwrocic do osoby, ktore profesjonalnie zajmuje sie makjazem, ale myslalam, ze ceny sa mniej wygorowane. OK, moglabym zaplacic jakies 150 - 200 zl, no ale bez przesady 300zl?

Gość kawa czy nie kawa
może masz kiepskie kosmetyki, za mało pigmentu, skoro nie widać jak sie pomalujesz? ;) dużo troche 300zł, chociaż pewnie biora swoje kosmetyki, to chcą zeby sie zwróciło. Jeśli Cie stać, to skorzystaj;) tylko wcześniej poproś o portfolio. A może masz jakieś koleżanki, które naprawde fajnie sie malują i poduczyłyby Cie? ;)

Gość kosmateuska
No niestety z tymi kolezankami jest slabo. Mialam jedna, ktore sie ladnie maluje, ale ona wyjechala i przez jakis czas mam z nimi kontakt tylko na skype.. Kosmetyki mam dobre, niektore Loreal, a niektore drozsze markowe (HR), bo dostalam. No chyba sie zdecyduje, bo inaczej nigdy sie nie naucze;/