Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam19lat,

CeraNova z bratkiem

Polecane posty

Gość Mam19lat,

mam od wieków problem z pryszczami. Bardzo dbam o skórę, ale to nic nie daję. Teraz czytałam o jakiś tabletkach ceranova z bratkiem, ale już sama nie wiem, czy to warto kupować, czy pomaga? I po jakim czasie można liczyć na efekty. Chciałabym mieć piękną, gładką cerę bez pryszczy i nie musieć stosować tony pudru, żeby je przykryć. Do tego od czasu do czasu coś wycisnę, a wtedy to już robi się tragedia. Ale jak chodzić z białymi czubkami...

Gość GretaGarbbo
nie wyciskaj, to najgorsze co można robić. Potem zostają blizny... i co wtedy zrobisz? Ceranova osobiście nie używałam, ale łykał ją mój brat, który miał okropną twarz od trądziku. U niego widziałam poprawę, ale ja na szczęści nie muszę brać takich rzeczy bo z trądzikiem mam 0 problemów :)

Gość helinnka
Zacznij dziewczyno od podstaw: właściwej pielęgnacji i diety: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html?sid=190512c8b2037c1df1f94f3a898d879c A jak już się chcesz tabletkować to kup Salfazin (ma więcej cynku, a to w nim głównie rzecz) + bratek do parzenia (ale możliwe, że lepiej zrobią Ci inne ziółka, np. wierzbownica).

Gość Ewaa23
możesz go sobie spokojnie używać, ja go stosowałam 2 lata temu jak jeszcze miałam wysyp trądziku. Teraz hormony lub zmiana diety albo ten bratek ale trądziku nie mam. Jak go stosowałam to obserwowałam też małe efekty odchudzające - nie wiem czy ty też tak będziesz miała. Dla mnie to było na plus ;) Nie najgorsza jest tez pokrzywa - ale to już sama musisz sprawdzić. No i nie wyciskaj, po co ci blizny.

Gość rennak
tez polecam, jest w porządku. Jak długo? u mnie z tego co pamiętam po 2 tygodniach. Preparaty ziołowe nie działają natychmiast, ale za to są zdrowsze i myślę, że bezpieczniejsze. W tych ceranova jest dużo witamin z grupy B - ona bardzo dobrze działa na skórę. Możesz sobie ją osobno kupić.

Gość Vivviana
A rumianek próbowałaś? ja sobie zaparzam i przemywam i łagodzi mi trądzie. Rumianek działa też odkażająco. Ceranova mają bratek i on jest polecany na trądzik, słyszałam, że bratek działa poprzez usuwanie z organizmu toksyn i tak potem się to przekłada na ładną buzie. Witaminy B są bardzo dobre, je można też znaleźć w drożdżach.

Gość ewikowa.z
Nie polecam. Ja najpierw przez dłuższy czas piłam bratek i faktycznie ładnie działał (choć na początku był wysyp), potem chciałam pójść na łatwiznę i kupiłam te tabletki. I to był duży błąd, z tygodnia na tydzień cała poprawa po bratku w herbatce poszła się paść, po 3 miesiącach brania tego czegoś miałam cerę w gorszym stanie niż zanim w ogóle zaczęłam coś robić :( Nie polecam!

Gość Basiennak
bratek wyciąga wszystkie toksyny z wnętrza i dlatego zdarza się, że na początku bardziej obsypie. Im bardziej po bratku zasypuje to tym więcej w organiźmie jest toksyn. Warto wtedy też zrobić sobie jakąś kurację odtruwającą. Bratek działa na trądzik, ale jak zanieczyszczeń w organiźmie jest za dużo to na efekty chwilę trzeba poczekać. I pić dużo wody mineralnej aby wypłukać zanieczyszczenia!