Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skiyvwi

--czy to RTG mogło zaszkodzić?__

Polecane posty

Gość skiyvwi

Witajcie, w srodę współżyliśmy z mężem, to była końcówka dni płodnych, mogło dojść do zapłodnienia. W piątek miałam wypadek i w szpitalu zrobiono mi 4 zdjecia RTG i 2 tomografie komputerowe. Wszystko ochronnych płaszczach. Czy promieniowanie rtg moze zaszkodzić ewentualnej tak wczesnej ciąży?

Gość bambaryła31
myślę,że jeżeli by zaszkodziło to w ten sposób,że zarodek nie zagnieździ się w macicy (gdyby został uszkodzony) lub dojdzie do poronienia na etapie,kiedy się nie wie że jest się w ciąży a występuje miesiączka

Gość No chyba padnę!
Nie martw się na zapas ... Ale tak w ogóle to tomografia komputerowa ma dużo większe szkodliwe działanie. Mialas całego ciała ? Bo RTG nie ale tomografie? Nikt cię nie zapytał czy jest możliwość ciąży ?

Gość kiuhygfrderftgyhu
przeciez to zaledwie 2 dni o jakiej ciazy wy mowicie? boże widzisz i nie grzmisz...

w srode wspolżylas i w piątek juz bylas w ciąży???? mialas biologie w szkole tępa łyżko??

Gość skiyvfi
miałam tomografię głowy i twarzoczaszki. Mówiłam, że mogło dojść do zapłodnienia, ale bardzo niedawno. Zgodziłam sie na badania, bo trafiłam tam po wypadku samochodowym, wszystko mnie bolało, to było ważne

Gość a to news
aha, czyli bzykalas sie w srode, w piatek juz bylas w ciązy, do tego ciąza ulokowala sie w pustym miejscu po mozgu....hmmm,ciekawa historia, ciekawa yebnij baranka oslico:O serio:O

Gość wirgimna
miałam robione rtg w 4tyg nie wiedząc, że jestem w ciąży... lekarz wytłumaczył mi wtedy, że do 5tyg od ost @ nie ma to ŻADNEGO znaczenia Mam zdrowego 2latka

Gość skiyvfi
dziękuję, pocieszyłas mnie:-)

Gość Jestescie okrutne
Jak mozecie pisac takie straszne rzeczy do autorki? Po prostu sie martwi. Chcialabym zobaczyc wasze miny jakbyscie staraly sie o dziecko i by sie okazalo ze to wy musicie przejsc przeswietlenie. A nawet jak ona nie wie i nie zna sie, to co z tego???? Po prostu sie pyta. Nikogo nie obrazila. Chciala tylko otrzymac pomoc i informacje. polskie mamuski za dyche!!!!! skad w was tyle jadu i nienawisci! Masakra jakas :-(