Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnie dziwnie...

co miesiąc w połowie cyklu krwawię, czy to aż takie normalne?

Polecane posty

Gość dziwnie dziwnie...

bo wg mnie nie. Kiedyś zdażało się to sporadycznie a od jakiegoś czasu regularnie co miesiac. Teraz np aż sie przestraszyłam bo kurde jakoś duże te plamienie. na jesieni byłam u ginekologa, który powiedział, że taki mój urok, ale chyba to nie jest aż takie normalne. dodam, że miesiączki mam regularne, obfite, bolesne ale regularne. co to moze być? Hormony, stany grzybicze itp?

Gość a stosujesz
anytykoncepcję hormonalną ?

Gość a stosujesz
nie ważne, z antykoncepcją czy bez to nie jest normalne, zmień lekarza

Gość Jak to tylko lekkie
plamienie to moze byc kwawieni środcyklicznie, wiele kobiet tak ma. Jak obfite krwawienie to już niepokojące.

Gość dziwnie dziwnie...
nie stosuje żadnych antykonceptów. Dziwne to. Mam tez obfite miesiączki przez co mam lekką anemię z niedoboru żelaza. I co mam zrobić? Mam tez ciągłe stany grzybicze, czy to miałoby jakis wpływ? Hormony kiedys mierzylam i były ok

Gość dziwnie dziwnie...
czy lekkie czy obfite hhmmm... no wkładkę mam całą zakrwawioną. Przy robieniu siku tez widzę krew w kibelku

Gość Jak to tylko lekkie
Nikt Cię nie zdiagnozuje przez internet, bo to może być wszystko, nadżerka, hormony, jakieś choroby, grzybica też pewnie nie bez wpływu. Idź do lekarza.

Gość Jak to tylko lekkie
No to zdecydowanie nie jest to lekkie plamienie. Koniecznie do lekarza.

Gość dziwnie dziwnie...
tylko wiesz, najgorsze jest to ze z pewnością powie mi taki lekarz że nic mi nie jest ,taka moja uroda :/

Gość Jak to tylko lekkie
Żaden normalny lekarz Ci tak nie powie. Najwyżej zmień lekarza jak Twój jest niekompetentny. Chodzi o twoje zdrowie, a Ty to tak lekko traktujesz. Ja bym już siedziała u ginekologa.

Gość dgdehytu
krwawienie meidyz miesiaczkami to nie ejst normalna rzecz

Gość dziwnie dziwnie...
byłam u kilku i wyobraz sobie ze kazdy tak mówił, zastanawiam sie czy nie jestem jakąs hipohondryczką bo tak sie patrzyli na mnie

Gość anoaasasass
To nie jest normalne. Możesz mieć np. mięśniaka na macicy. Moja mama kilka dni temu wybrała się do ginekologa, bo jak się przyznała, miała krwawienie non stop przez 3 tygodnie. Okazało się, że ma kilka dużych mięśniaków. Ja kiedyś miałam dużą torbiel na jajniku i też zdarzyło mi się plamienie między miesiączkami. Objaw zbagatelizowałam, a później to już tylko operacja. Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza. Kiedyś chodziłam do ginekologa na NFZ, lekarz miał przestarzały sprzęt do USG i podczas badania nie zauważył 5 cm mięśniaka.. Potem poszłam prywatnie i dopiero wtedy się okazało co jest. Nawet jeśli chodzisz do ginekologa prywatnie i niby jest ok, jeśli masz takie objawy, a lekarz twierdzi, że "to taka uroda", to koniecznie skonsultuj się z innym, dobrym lekarzem. Nie oszczędzaj na tym. Ja gdybym została wtedy u tamtego gina na NFZ, to dzisiaj (a mam 30 lat) byłabym bezpłodna. Szoruj do innego lekarza, i nie ustępuj, drąż temat, takie krwawienia "bez powodu" nie są normalne. Trochę przeszłam w tej kwestii i z tego co się dowiedziałam, najczęściej takie krwawienia powodują mięśniaki. Ale bez paniki, taki mięśniak powinien wykryć dobry sprzęt do USG.

Gość dziwnie dziwnie...
dziękuje za pomoc