Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałaMiMi007

Ciąża a okres próbny w pracy

Polecane posty

Gość MałaMiMi007

Może któraś z Was była już w podobnej sytuacji? Niedawno dowiedziałam się, że zostanę mamusią (test w domu) :)), w tym tygodniu idę do gina potwierdzić. Wszystko cudownie, w końcu spełnia się moje marzenie o bobasie, ale pozostaje kwestia pracy. Otóż jestem teraz na okresie próbnym (został mi jeszcze niecały miesiąc) i dopiero wtedy dowiem się, czy pracodawcy przedłuży mi umowę. Czy powinnam już teraz pracodawcy powiedzieć o ciąży (jak będę miała potwierdzenie od lekarza)? Czy mogę spokojnie poczekać na rozwój wydarzeń? Pracy nie mam uciążliwej ani szkodliwej dla zdrowia. Będę wdzięczna za Wasze rady :)

Gość gabrysia zzielińska
google nie gryzie.

Gość mamusiaRAZYdwa
Jesteś w ciązy, więc pracodawca jest zobowiązany przedużyć umowę do dnia porodu, po którym wygasa ona automatycznie. Potem zasiłek macierzyński i bezrobocie ;) poczekaj do wizyty u lekarza,ale jeśli jesteś w ciaży, to już jesteś chroniona prawem przed zwolnieniem i masz zapewnione przedłużenie. Ale nie zapeszaj :)

Gość ezra fitz
Moja siostra chciala byc uczciwa i powiedziala pracodawcy. Tyle, ze jej akurat sie konczyla umowa na czas okreslony i miala dostac na stale. Gdyby sie nie przyznala od razu do ciazy, to by dostala taka umowe, ale ze powiedziala, to przedluzyli jej tylko do dnia porodu.

Gość buuu uuu u
Broń Boże nic nie mów!! Przedłużenie do dnia porodu nie dotyczy umowy na okres próby, zresztą nawet przy umowie na czas określony, ciąża musi być "starsza" niż 12 tydzień.