Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zvza-93

Dzwonek bezprzewodowy w mieszkaniu w bloku.

Polecane posty

Ma ktoś z was taki wynalazek w bloku? Ja dziś kupiłam,został zamontowanym jak na razie ok,ale wiadomo wyjdzie w praniu. Tak naprawdę wolałam zwykły dzwonek przewodowy,ale w tym momencie nie mam opcji założenia takiego, cała instalacja jest zepsuta i nie chciałam się już babrać z jej wymienianiem.W takiej sytuacji miałam do wyboru albo bezprzewodowy albo w ogóle bez dzwonka. Wybrałam bezprzewodowy na baterie tak na wypróbowanie. Mieliście jakies problemy z takim dzwonkiem,jakies wady? Zastanawiam się czy ktoś nie będzie chciał podpierdzielić przycisku do dzwonka który jest od strony klatki , niby po co komu sam przycisk,ale ludzie mają różne pomysły to jednak blok a nie dom 0_0

Gość Upełłe
mieszkasz w bloku?:O

Gość bekłem
Mam taki dzwonek od roku i jak na razie jakoś nikomu nie chciało się kraść przycisku.

Gość baczny obserwator 2013
Dziala dobrze na niezbyt duze odleglowsci 4 - 5m. Przy wiekszej odleglosci I przeszkodach /zbrojone sciany/,moze czasem zawodzic. Bateria w nadajniku 12V starcza na kilka lat, jesli dobra alkaliczna. Pobor pradu w nadajniku jest tylko podczas naciskania przycisku, powiedzmy jedna sekunda. Baterie w odbiorniku, najczesciej ogniwa R6 starcza na krocej, powiedzmy 4 miesiace, zalezy od jakosci ogniw. Pobor pradu, choc maly, kilka miliamperow jest non-stop. Odbiornik jest w stanie czuwania. Niektorzy podlaczaja zasilacz zewnetrzny do odbiornika aby zmniejszyc koszty. Koniecznie zasilacz o stabilizowanym napieciu!!!.- Inna opcja, tradycyjny przycisk I tradycyjny brzeczyk wewnatrz. Przycisk blisko framugi drzwi i zeby bylo widac choc kilka centymetrow przewodow doprowadzajacych. Nie trzeba wiercic dziury w scianie. Bardzo cienkie ale izolowane przewody pozwalaja normalnie zamknac drzwi. Taki przycisk nie kusi mlodych majsterkowiczow. Przycisk z nadajnikiem moze kusic choc sam w sobie jest bezuzyteczny. Nie nadaje sie do innego odbiornika z brzeczykiem. Te systemy pracuja na roznych czestotliwosciach. Zuzycie baterii w systemie tradycyjnym jest minimalne. Prad czerpany jest tylko w momencie uruchaniania dzwonka.

Moj opis instalacji z tradycyjnym przyciskiem I brzeczykiem plus bardzo cienkie przewody dotyczy ukladu z zasilaniem bateryjnym nie sieciowym. Pisze o tym poniewaz widzialem prymitywne instalacje na 220V z transformatorem ale przycisk byl wlaczony po stronie pierwotnej I przewody byly niewlasciwe I niewlasciwie prowadzone!!!

Gość groza z morza
A działa to na wi fi? :classic_cool:

Gość up bo nie widać
.

Oczywiscie dziala na wifi. I ma sie bezposrednie polaczenie z klinika psychiatryczna.

Pewnie mialas zamiar zapytac czy to zakloca pracy wifi. Nie powinno. Primo, nadajnik wysyla signal o pewnej czestotliwosci tylko w ciagu ulamka sekundy. Secundo, to sa zupelnie rozne czestotliwosci.- Ja zle zrozumialem Twoje pytanie I pozwolilem sobie na sarkastyczna odpowiedz. Przepraszam.

Gość groza z morza
Pierwsza odpowiedź się liczy i pierwsza była trafna, bo nie chciałem wcale pytać, czy dzwonek bezprzewodowy zakłóca wi fi, tylko, czy wi fi go "łapie". I bardzo mnie to cieszy, że daje taką możliwość i to od razu z kliniką. :classic_cool:

Ciesze sie, ze masz poczucie humoru. Lubie takich ludzi.

Gość nadine544
Ja mam zamontowany dzwonek bezprzewodowy Xblitz Kinetic w swoim mieszkaniu. Sprawdza się dobrze, ma aż 58 melodii dzwonienia, a nadajnik jest wodoszczelny. Odbiornik podświetlany ledowo, wygląda elegancko. Mogę go polecić.

Gość neetkaaas

U siebie mam takowy dzwonek bezprzewodowy i powiem Wam, że świetnie spisuje się takie rozwiązanie. Nie musimy martwić się kablami, czy ewentualnym wierceniem aby wyprowadzić odpowiedni przewód. Swój zamawiałem od www.regmag.pl