Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Episkopat Polski

Kościół chce religii na maturze.

Polecane posty

Gość Episkopat Polski

Kościół chce religii na maturze i naciska na rząd, żeby wprowadzić taką możliwość. Wychowania Katolickiego od kilku tygodni prosi przedstawicieli MEN o wyznaczenie terminu spotkania, aby porozmawiać m.in. o wprowadzeniu możliwości zdawania matury z religii.

Gość Objąć h c b
I bardzo dobrze. Katoliczka nie jestem. Ale gdybym miała wybierać miedzy matematyka a religia, to wybralabym religie.

Gość Pytania beda
o pedofilii i pederastach.

Gość ciufcia
Polska to chory kraj. Ciekawe jak to przeprowadzą, skoro kazdy tak na prawde moze miec inną wiare. To bedzie krzywdzące np dla tych co wierzą np w buddyzm- gdzie matura dla nich? Będa musieli wprowadzic dwa wzory świadectwa muturalnego- dla zdjacych religie i tych nie.

Gość ludzki przedmiot
1. Pytanie - Czy uwazasz ze ksieza powinni sie ograniczyc do rzniecia malych chlopcow na zachrystii stosujac miare wiekowa poczynajac od 8 roku zycia? 2. Pytanie - Snickers czy Mars za lod z polykiem wykonanym przez zdrowego ministranta w wieku 12lat? itd. :classic_cool:

Gość nie mam na dzis pomyslu
Ciufcia, dlaczego osobny wzor? Podejrzewam, ze religia bylaby dodatkowa, a nie obowiazkowa i zdawali by ja tylko ci, ktorzy zadeklarowali by taka chec.

Gość ciufcia
I tak nikt by nie zdawal, bo wystarczająco nauki jest z przedmiotów podstawowych.

Gość dix ae
juz zupelnie ich posralo... co za poyeby... O_O

Gość dix ae
juz samo to, ze religia jest w szkolach jest popierdolone

Religia na maturze zdecydowanie nie!!! Z czego by na niej odpytywali? Z modlitw??? Co innego religioznawstwo, czyli o historii każdej z religii po trochu, to jest bardzo sensowne.

Gość Xsiąc Xavery
Jestem za o ile będzie obejmować wszystkie religie (prawosławie, protestantyzm, buddzym, islam, rastafarianizm) i byłby to egzamin z religioznawstwa. No bo chyba kościółek polski nie myśli że ktokolwiek o zdrowych zmysłach zgodzi się żeby na maturze były pytania typu: wymień 10 przykazań albo ojcze nasz. Poza tym religia która jest w szkołach to nie nauka więc jak można z tego zdawać maturę? Czarnej mafii już kompletnie odbija :O 🖐️

Gość Ale to już było!
Nie wiem co tak was dziwi? Dawniej za czasów komuny mój syn i Jego koleżanki i koledzy uczęszczali na religie dobrowolnie (wówczas nie było religii w szkole) - Mój syn zdawał maturę, otrzymał świadectwo dojrzałosci z religii.Miało to służyć na przyszłość w dorosłym życiu.:D Księdzem nie został,ale byl zwolniony z nauk przedmałżeńskich? Jego narzeczona 9obecnie żona) musiała chodzić do kościoła na nauki przedmałżeńskie, a On nie miał wyjścia i chodził również.To takie zawracanie kijem Wisły😠 Niech księża nie wymyślają, niech nie robia nic na siłę! Widzę że ludzie odwracają się od kościoła przez te idiotyczne rządy Kurii!