Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orlik458

Podróż poślubna - Rzym

Polecane posty

Gość orlik458

Za miesiąc mam ślub i próbuję zorganizować wyjazd do Rzymu - byliście tam wcześniej ? Lepiej jechać organizowaną wycieczką czy na własną rękę to ogarnąć ? Jesteśmy fanami zwiedzania ale już samodzielnego, trochę jednak martwi mnie dość krótki okres jaki nam a raczej mi został na przygotowania. Mimo to skłaniałbym się do drugiej opcji ale chciałbym poznać wasze opinie. + jak macie coś do polecenia, hotel czy lokal na tydzień, zakątki które warto zwiedzić i się zatrzymać na dłużej - chętnie wysłucham. Z góry dziękuję ...

Gość dorociczka
ja wolę zwiedzac na włąsną rękę wtedy mogę zatrzymać się tam gdzie chcę,co do wycieczki to polecam zatrzymać się w Anzio jest to portowe miasto niedaleko Rzymu,w Anzio też jest sporo do zwiedzania a są również plaże,można się ochłodzić,polecam hostel L'AUBERGE - ANZIO, WŁOCHY ,z Anzio co godzinę jeździ pociąg do Rzymu a bilety kupisz 7 dniowe które są na wszystko czyli atobusy ,pociagi i metro,z Anzio możesz połynąć na wyspę Ponza ale tam jest naprawdę drogo,co do zwiedzania Rzymu to jeden dzień Bazylika i wszystkie przyległe ,muzeum ,kaplica sykstyńska,groby papierzy,drugi dzień fontanna di trewi,hiszpańskie schody,Pantheon,i pałąc doży weneckiego,trzeci dzień koloseum i forum romanum a jak zostanie wam czasu to poczytaj w przewodniu o Rzymie co by was jeszcze zainteresowało

Gość gość
ja polecam Paryż, oczywiście na własną rękę :)

Gość gość
Po ślubie w Polsce polecieliśmy do Rzymu. Spędziliśmy tam kilka dni przy okazji skorzystaliśmy z fajnej oferty sesji ślubnej przy Koloseum i na Villa Borghese ( skorzystaliśmy z usług miejscowej fotograf Beaty Żarskiej - polecamy, mamy super foty), potem pojechali na wybrzeże Amalfi, pod Neapol. Do Włoch lecieliśmy samolotem, a do Neapolu pojechaliśmy pociągiem ( 2 godziny jazdy). W sumie byliśmy tydzień we Włoszech. krótko, ale treściwie:).

Gość gość
Rzym jest dość trudny, będziecie rozkojarzeni, bo to podróż po ślubie. Nie lepiej coś spokojniejszego, ale z możliwością zwiedzania? Algarve z wypadem do Lisbony ? Nicea z wypadem do Monaco?

Gość pasia
Jeśli szukacie hotelu na własną rękę, to polecam spojrzeć na stronę http://www.qtravel.pl/ można tam czasem znaleźć naprawdę fajne oferty noclegów. Jeśli jednak zdecydujecie się na wycieczkę zorganizowaną, to też tam możecie jej poszukać. Ja mimo wszystko wolałabym sama sobie zorganizować wypoczynek w tym mieście, ale oczywiście trzeba dość dobrze zorientować się wśród lokalnych atrakcji i zabytków, być może gdzieś trzeba wcześniej zarezerwować wstęp. Jednak fakt, że nie będziecie przez nikogo ograniczani z pewnością da wam poczucie wolności.

Gość gość
ogółem w temacie takim jak hotele we włoszech nie ma problemu - bylismy ostatnio w zeszłym roku na wakacjach, wyjazd organizowany na własną rękę, zatrzymaliśmy się w http://hotelewewloszech.pl/hotel-essen/ - w hotelu ESSEN gdzie wszystko było dopięte i dopracowane, bardzo komfortowe miejsce.