Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zniesmaczona.....

Alkoholowy zespół płodu.....

Polecane posty

Gość jestem zniesmaczona.....

Cześć dziewczyny, Ostatnio widziałam dziewczynę - wiek ok. 10 lat, z rysów wyglądała na bardzo ładną, ale niestety cierpiała na alkoholowy zespół płodu (małe miasteczko- wszyscy się znają- stąd wiem) i w związku z tym widać było po Niej dużą niepełnosprawność. Było mi jej bardzo żal i bardzo przykro... dziewczyna niczemu winna. Tak się zastanawiałam nad tym i uważam, że wszystkie matki które piły w ciąży i okaleczyły własne dzieci powinny zaraz po urodzeniu iść do więzienia i odsiedzieć wyrok za spowodowanie ciężkiego kalectwa. Nie powinno być tak, że cała ta patologia jest bezkarna i cierpią na niej najmniej winni.... Co o tym sądzicie.. ???

Gość gość
piłam czasami trochę piwa cider bo mąż akurat pił to wlewałam do małej literatki czasami pół lampki wina mam syna zdrowego urodził się z wagą 3395 jest silny bo kopniaki takie daje że szok jak leży koło mnie także to nie powiedziane ale sąsiadka męża chlała tak śmiało mogę powiedzieć wódka lała sie strumieniem paliła jak smok i dziecko się urodziło słabe i odbiegało od innych dzieci teraz jako dorosły chłop nawet nie widać tej różnicy.

Gość gość
Sądzę, że to do d**y pomysł, bo co jeśli fas rozwinie się u dziecka normalnej kobiety, która piła alkohol nie wiedząc o ciąży? Teoretycznie może się tak stać i co wtedy? Zabrać dziecku matkę na parę lat do więzienia, a dziecko do domu dziecka? Nie jest to dobre rozwiązanie.

Gość gość
Osoba wyzej ma racje. Rozmawialam calkiem nie dawno o tym z mezem.. niestety do dzis nie ustalona jaka dawka alkoholu jest niebezpieczna dla dziecka, a wiadomo ze czasem o ciazy kobieta dowiaduje sie pozno np w 8 tugodniu a przez te 2 tygodnie moglo troche imprezowac, i co wtedy ? Tez powinni ja do pudla wsadzic ? Co innego patologia ktora pije swiadomie nawet male ilosci, takie to od razu powinni pozbawiac praw rodzicielskich, ale niestety to wychodzi dopiero po fakcie jak dziecko juz jest skrzywdzone...

Gość gość
Twój pomysł wynika z niewiedzy. Dzieci o charakterystycznych twarzach FAS mają często bardzo oddane i odpowiedzialne matki, które wypiły w 3 tygodniu od zapłodnienia, bo nie wiedziały jeszcz, że są w ciąży. Wystarczy butelka piwa, czy lampka wina w tym krytycznym momencie!