Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LejdiixD

Wypadajace i zniszczone wlosy

Polecane posty

Gość LejdiixD

Dziewczyny poradzcie cos. Po zimie mam strasznie zniszczone wlosy, farbowanie, tapirowanie, lakier prostownica itp. Jak zregenerowac takie wlosy?

Gość adimeska
a seboradin próbowałaś??? seria regenerująca do zniszczonych włosów mam szampon i maskę z żeńszeniem którą moje włosy wprost kochają kupiłam ją w aptece. też farbuję i prostuję więc wiem jak to niszczy włosy ale udało mi się już dojść do całkiem dobrego stanu.

Gość gość
kup sobie urt oil w aptece, stosuj przed myciem do mycia włosów szampon bez parabenów i silikonów

Gość Marta838538
Na włosy i przy okazji paznokcie biorę ŻURAWINA + SKRZYP POLNY GAL. JJestem zadowolona :)

Gość Lena3100
Na to żadne maseczki i super odzywki mi nie pomogły po prostu zaczęłam łykać witaminki! Polecam witaminy z firmy gal, dobrze dobrane no i z naturalnych skaldnikow zadnej chemii!

Gość gość
SRAL spamerko!

Gość karolina gugas
galuroda jest super wzmacnia cebulki włosów i paznokci! :)

Gość gość
bardzo dobrze pomaga mikroiglowa kuracja przeciw wypadaniu włosów

Gość Magda1288
Ja też do niedawna miałam baaardzo zniszczone włosy, ale koleżanka kupiła mi taką odżywkę http://www.dslaboratories.pl/15,radia-conditioner.html i powoli problem z matowymi, „ poszarpanymi” i pozbawionymi blasku włosów zniknął. A na wypadanie to może dieta bogata w cenne pierwiastki może pomóc.

Gość gość
same spamy prawda jest taka: do mycia szampon o prostym składzie, bez silikonów bez keratyny, jedwabiu i innych badziewi, najtańszy np. ziołowy: pokrzywowy, skrzypowy ważne by nie miał w składzie silikonu czyli dimethicone lub alkoholu benzyl alkohol, alkohol denat itp. przed myciem nałożyć na dwie godziny na włosy olej np. z pestek winogron, z pestek moreli lub zwykłą oliwę z oliwek (olej nałożyć tylko na długość, nie na skórę głowy) przed myciem w naolejowane włosy wcieramy odrobinę odżywki by łatwiej dało się zmyc olej po myciu jakaś lekka odżywka do spłukiwania też bez silikonu

Gość gość
w takich momentach polecam po prostu zabieg u fryzjera - regenerujący + później dermoszampon i kosmetyki bez silikonów. teraz stosuję Estabilion R, dobrze się sprawdza, ale to zależy też od włosa - każdy reaguje inaczej. ja na swoim przykładzie polecam takie metody.

Gość gość
25.09.13 gość Sama jestes spamem. Kosmetyki do wlosow powinny zawierac silikony i dimetikon, wtedy włosy sa bardzo ładne i błyszczące. Zapytaj profesjonalistow, ktore odzwyki są najlepsze i jak je prawidłowo używac. Nikt nie kaze co wcierac odzywki w skóre głowy. Włosy nie są żywą strukturą tylko martwą.

Gość gość
Nie, nie powinny. Silikony należy stosować punktowo (na końcówki włosów czy partie narażone na ocieranie np. przez kołnierzyk) i z głową, odpowiednio dobrane. Walenie silikonów na całą głowę nie ma nic wspólnego z pielęgnacją za to wiele z niezdrowym oblepianiem i obciążaniem włosów. Proszę, tak wyglądają włosy po zastosowaniu pielęgnacji opisanej przez gościa z 25-09-2013: www.anwen.pl/2011/10/moja-wosowa-historia-kasia.html www.anwen.pl/2011/09/moja-wosowa-historia-catttt.html www.anwen.pl/2012/02/moja-wosowa-historia-dreptusiowa.html i inne historie z tego bloga. Te dziewczyny silikonów nie stosują w ogóle albo w ilości homeopatycznej (właśnie na końcówki), a włosy mają jak lusterka (pięknie błyszczące są nawet te kręcone!). Reasumując: poczytaj trochę o MĄDREJ i ZDROWEJ pielęgnacji zamiast sugerować się "profesjonalistami", którzy jedyne co potrafią to wpychać piekielnie drogie odżywki i zabiegi napchane tymi nieszczęsnymi silikonami. Aha, i oczywiście, że należy stosować wcierki, pomagają wzmacniać ROSNĄCE (czyli w tym momencie jeszcze ŻYWE) włosy.

Gość gość
"Kosmetyki do wlosow powinny zawierac silikony i dimetikon, wtedy włosy sa bardzo ładne i błyszczące." gówno prawda, silikon zatyka skórę głowy i powoduje wypadanie włosów bo cebulki są zatkane i nie oddychają od lat zmagam się z wypadaniem włosów, włosy coraz bardziej suche i zniszczone, dopiero posty włosomaniaczek uświadomiły mi czemu odżywki które kiedyś działały przestały działać i żadne maseczki nei pomagają od dwóch tygodni nie używam silikonów, oleuję włosy, skóra głowy przestała się przetłuszczać, nie swędzi i włosów wypada mniej o dziwo włosy przestały być też permanetnie skołtunione, suche i spuszone.... wystarczyło zmyć silikony i je naprawdę odżywiać zamiast pokrywać sztuczną oblepiającą warstwą silikonów przestańcie wierzyć w cudowne regenerujące serum z olejkami, przeczytajcie skład: same silikony, alkohol, na końcu składu olejki które się nei wchłoną w obecności silikonu, stosując taki syf na dłuższą metę włosy będą jeszcze bardziej zniszczone i przesuszone nigdy więcej nie skuszę się na ten oszukany badziew bo to czyste oszustwo producenci celowo robią takie kosmetyki które przy pierwszym użyciu dają złudzenie regeneracji, bo potem używane stale niszczą włosy i w efekcie konsumentka szuka kolejnego cudownego specyfiku ratującego włosy, efekt błędnego koła

Gość gość
Olejki marokanskie do wcierania, mozna przez net kupić.

Gość gość
kiedyś używałam zwykłych odżywek i włosy były piękne, miękkie, gładkie potem nagle nawet używając szamponu do włosów suchych zaczęły się robić coraz bardziej suche zaczęłam starannie dobierać szampony, stosować maseczki po każdym myciu a włosy i tak były coraz bardziej suche i spuszone w końcu zaczęłam stosować serum z "olejkami"....na początku efekt WOW a potem znów coraz gorzej mimo ze serum używałam przy każdym czesaniu.... teraz już wiem co spowodowało to wszystko: zestaw szampon z silikonami, maseczka z silikonami i serum z silikonami teraz używam szamponu Dermeny by zmyć ten syf, przed myciem nakładam olej a po zmyciu najzwyklejszą odżywkę włosy są o wiele gładsze i bardziej miękkie niż wtedy gdy nakładałam niby odżywcze, niby nawilżające i regenerujące maseczki.... teraz już wiem jak czytać składy kosmetyków i nie nabieram się na treść reklam telewizyjnych chciałam kupić tą nawilżającą przez 24 godziny piankę Pantine....do czasu gdy przeczytałam że zawiera w sobie parafinę....najgorszy syf który zapycha skórę, g****any mineralny olej, pochodna ropy naftowej

Gość gość
teraz gdy w drogerii biorę do rąk jakąś maseczkę śmieszą mnie twierdzenia producenta że "nawilża lub silnie regeneruje" a składzie zero naturalnych substancji tylko silikony, parafina, alkohol....

Gość gość
Ja uzywam tylko odzywkę Matrix Total Results Color Care. Dla mnie jest idealna, uzywam ją kilka. Odżywka Total Results Kolor wzmacnia włosy koloryzowane. Wzmacnia łuskę włosa oferując efekt nawilżenia. Zapewniając trwały połysk i ochronę koloru włosom koloryzowanym. Można stosować do każdego rodzaju włosów. Pierwszy raz kupiłam ją u fryzjera, a teraz kupuje sama w sklepach internetowych. Jest produkowana w USA, widac "amerykanscy naukowcy" zawsze cos dobrego wynajdą :)

moze maseczki do wlosow z Biowaxu? oni maja wiele rodzajów na rozne przypadlosci, na pewno cos dla siebie znajdziesz :)

Gość gość
tylko zmiana diety na surowa czyli post daniela zregeneruje włosy