Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baranek112

Czy herbatki ziołowe mogą wpływać na tabletki anty?

Polecane posty

Gość Baranek112

Kupiłam Figura Detox do picia, herbatka ziołowa. Czy moze ona miec wpływ na działanie środków anty?

Gość Jacynka
Hej! ja biore tabletki i pije wszytskie mozliwe herbaty. Z tego co widze figura detox nie ma w sobie dziurawca, ktory wiem, ze wplywa na wchłanialnosc tabasow anty.Pij spokojnie, wogole to swietny wybor herbaty ;)

Gość juleczka145
Może wpłynąć, a dokładniej możesz plamić. Znam przypadek mojej koleżanki, która piła jakieś zioła w związku z wypadającymi włosami i zaczęła plamić. Myślała nawet, że to może krwawienie implantacyjne, ale lekarz wykluczył ciążę i powiedział, że to przez te zioła tak się dzieje.

Gość gość
Z tego co wiem to tylko dziurawiec obniża skuteczność tabletek i jego należy sie wystrzegać

Gość Januszkowa1
no ale jakie zioła? Nie każde zioła tak działaja, co za głupoty opowiadasz Ta figura detox ma spoko skład, nie powinno CI szkodzić w ogóle. Żadne krwawienia ani nic. Trzeba na dziurawca uwazać bo to on powoduje problemy z działaniem tabletek

Gość gość
jesli owe herbatki "przyspieszaja" trawienie, a pigulke taka herbatka popijesz, to owszem, jej skutecznosc moze byc oslabiona. Tak jak kazda biegunka, czy wymioty w czasie krotszym niz 4 godz.od przyjecia leku moga powodowac oslabienie dzialania antykoncepcyjnego. Moze lepiej zapytaj w aptece, w ktorej kupujesz herbatki, co farmaceuta Ci powie na temat jej skladu. Albo po prostu pij te herbatki wieczorem, a pigulki bierz rano :)

Gość Januszkowa1
no ale figura detox ani ta druga forever nie maja działania przeczyszczajacego, to zwykle herbatki ziołowe suplementujace diete wiec nie ma problemu najlmniejszego

Gość Baranek112
Dzięki wielkie za odpowiedzi, pytałam znajomego farmaceute i powiedział, ze nie mam sie o co martwić, ze figura detox ani forever nie wplywaja w zaden sposob na dzialanie tabletek. Ufffff, ulzyło mi bo strasznie lubie te herbatki :)

Gość grzaneczka
ja pije figura forever już ze dwa miesiące i tabsy biore i w ciazy nie jestem na szczescie :D ja nie mam głowy do takich rzeczy, mam farta chyba poprostu :D

Gość klusulka
ta figura nie ma w składzie dziurawca, więc z tabletkami anty działa dobrze, nie ma się o co martwić. w ogóle to wejdzcie na fejsie na ich fanpejdza, moja nowa figura, zrobili konkurs gdzie się wpisuje w bazę fit miejsca figury! konkursss <3

Gość bisia martysia
a te tabletki figura extraslim? czytałam skład że dziurawca nie mają, ale może ktoś, coś?

Gość rakieta000000
można łykać. bezpieczne i w moim przypadku skuteczne:-)