Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danilka8

Czy to ruchy dzidzi ? 19 tydzień ciązy

Polecane posty

Gość danilka8

Witam Was, Jestem w 19 tc. To moja pierwsza dzidzia i nie bardzo się orientuje jak te ruchy wyglądają -) Od kilku dni mam mam takie wrazenie, ze cos mi chodzi w brzuszku, czasem to zalaskocze. Eh, nie umiem tego opisac. Czuje te ruchy szczególnie tak na prawo od pepka. czy to moja dzidzia ? Dajcie znac jak to wygląda :)

Gość gość
Nie to ruchy gówna

Gość gość
Dzidzia, brzuszek - następna nawiedzona :O

Gość gość
Dzidzia, brzuszek - następna nawiedzona :O

Gość gość
Raczej wczorajszego obiadu.

Gość aduś.
Witaj :) Ruchy dziecka statystycznie odczuwane są od około 20 tygodnia ciąży, więc jak najbardziej masz prawo czuć swoje dziecko :) To, w którym miejscu je odczuwasz, jest uzależnione od aktualnej pozycji dziecka i z pewnością będzie się zmieniać do momentu przyjęcia przez dziecko tzw. ułożenia przymusowego, czyli tuż przed porodem :) Pozdrawiam! :)

Gość Icy Moon
Niestety nie. :) Połóż sie wieczorem, zjedz troche czekolady i skup sie na brzuchu, juz niedlugo powinnas zaczac czuc. To bedzie przypominalo raczej bąbelki, może bardzo lagodne skurcze malych mięsni. To jest dosc charakterystyczne odczucie i pojawia sie raz w jednym raz w innym miejscu

Gość gość
jak najbardziej! ja czułam już w 16 tyg muśnięcia i puknięcia delikatnie...a falowanie zaczęło się najpierw baardzo delikatnie w 19 tyg a teraz w 26 to już solidnie jest a brzuch faluje aż miło, tylko czasem kopniaki bolą:)