Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę jeść w ciązy

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 5 tygodniu ciazy. na poczatku mialam apetyt. juz 2 tydzien leci w którym mało co jem. piłam wczoraj mleko z mielonym bananem i cukrem aby zapelnic zoladek i pije tylko herbatę z cukrem nie moge nic wciskac NIC bo wymiotuje. jestem blada zmeczona podkrazone oczy mam. nie mam sił. tak bardzo zle sie czuje że mam ochote zadzwonic na pogotowie gdzie ja nienawidze szpitali. naprawde bardzo bardzo zle sie czuje.mdli mnie cały czas. bardzo boli mnie podbrzusze. prosze doradzcie mi cos co mam zrobic aby cos zaczac jesc i miec jakas sile. to moja pierwsza ciaza, mam 20lat

Gość gość
halo prosze o pomoc

Gość ja cie nie pociesze
to su uroki ciazy ja w pierwszej zygalam od 6 tyg do 7 miesiaca dzien w dzien szpital ci duzo nie ponmoze teraz jestem w drugiej ciazy 11 tydz i od 7 tyg dzien w dzien zygam masakra

Gość modernbarossa
jest to calkowicie normalne . Ja tez ta sie czulam od 8 -9 tygodnia do oolo 16 teraz jestem w 19 i jest w miare normalnie . Przynjamniej czujesz ze jestes w ciazy : ) Twoj organizm przechodzi po prostu szereg zmian i przestawia sie to tyle , wiele obiet przechodzi to w tai sposob ja i Ty . Nie ma co sie zalamywac , natura :) Badz dobrej mysli i dbajo siebie , nie wamawiaj sobie przede wszytsim ze cosa jest nie ta . Podbrzusze cie boli bo macica ci sie rozciaga i przygotowywuje sie rowniez . Ja przez pierwsze kilka tygodni jadlam w sumie tylo paluszki i pilam mietowa herbate ewentulanie jakas lekka zupa bo nic innego nie przechodzilo mi przez gardlo . Nie wymiotowalam ale mdlosci niesamowite praktycznie calymi dniami i tez w nocy co nie dawalo mi spac .

Gość modernbarossa
jest to calkowicie normalne . Ja tez ta sie czulam od 8 -9 tygodnia do oolo 16 teraz jestem w 19 i jest w miare normalnie . Przynjamniej czujesz ze jestes w ciazy : ) Twoj organizm przechodzi po prostu szereg zmian i przestawia sie to tyle , wiele obiet przechodzi to w tai sposob ja i Ty . Nie ma co sie zalamywac , natura :) Badz dobrej mysli i dbajo siebie , nie wamawiaj sobie przede wszytsim ze cosa jest nie ta . Podbrzusze cie boli bo macica ci sie rozciaga i przygotowywuje sie rowniez . Ja przez pierwsze kilka tygodni jadlam w sumie tylo paluszki i pilam mietowa herbate ewentulanie jakas lekka zupa bo nic innego nie przechodzilo mi przez gardlo . Nie wymiotowalam ale mdlosci niesamowite praktycznie calymi dniami i tez w nocy co nie dawalo mi spac .

Gość przyszła mama na jesien 91
je sli to jest az tak ze masz objawy odwodnienia powinnas pojechać na IP. Wymioty ciężarnych a niepowściągliwe wymioty ciężarnych(te drugie ma tylko 2% ciężarnych) to jest duza roznica. Moja znajoma lezala 3 razy w szpitalu z powodu odwodnienia mocnego. Podkrążone oczy i to ze nic zatrzymać nie możesz w zoładku już swiadczy o tym ze jest okropnie. Nawodnia ci i dadza leki anty wymiotne(jak poważnie cie potraktują-u mnie w szoitalu jest akurat ok)

Tak samo ja mialam w ciąży.W koncu ginekolog wziął mnie do szpitala,dali kroplówki pomogło trochę