Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

---Bardzo niskie leukocyty, a miesiac temu dobre- co mi jest?___

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie- moja siostra miesiac temu miała robioną morfologię. Poziom leukocytów ok. 7 tys, więc idealnie. W tym tygodniu zachorowała - wysoka gorączka przez 3 dni- ok. 39 stopni, ból pleców, nóg, mięśni, ale brak objawów typowo przeziebieniowych. Wczoraj robiła morfologię i tu szok, bo leukocyty- 2,7tys. Dostała antybiotyk (silny, jednorazowo się go bierze). Dzisiaj powtórka morfologii i jeszcze większy szok- 2,1 tys leukocytów. Co sie dzieje? Jaka moze być przyczyna? Wszyscy się martwimy....

Gość gość
dlaczego nikt sie nie wypowiada?

Gość mami-016
To trzeba jeszcze zrobić CRP i OB. Moja córka miała taką historię z leukocytami - pediatra stwierdziła, że to była tak silna infekcja wirusowa, że zniszczyła leukocyty. 2 miesiące póżniej moja mama też miała 2,1 leukocyty przy zapaleniu oskrzeli. W obu przypadkach morfologia po 10 dniach po skończeniu antybiotyku wróciła do normy. Co nie znaczy, że nie ma się co martwić, trzeba się temu przyglądnąć. Pozdrawiam

Gość gość
dziękuję, to pocieszające. Moze ktoś jeszcze się wypowie?

Gość mami-016
A co na to lekarz? Bo jednak zarówno moja córka jak i mama były przeziębione a Twoja siostra jednak bez takich objawów. Co mówił lekarz dając antybiotyk? Bo z jakiegoś powodu go przepisał. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość gość
tak, jak pisałam- W tym tygodniu zachorowała - wysoka gorączka przez 3 dni- ok. 39 stopni, ból pleców, nóg, mięśni, ale brak objawów typowo przeziebieniowych. Lekarz podejrzewa jakąś silną infekcję wirusową. Ale skierował ją do hematologa. Antybiotym w sumie nie wiadomo po co- moze "na wszelki wypadek" ?

Gość miałam identycznie
leukocyty spadły na łeb i szyję po infekcji z gorączką lekarz rodzinny już mnie straszył białaczką powtórzyłam badanie w innym labie po kilku dniach i jest ok wysoka gorączka, infekcja powodują rozpad leukocytów, stąd złe wyniki

Gość miałam identycznie
zapomniałam dodać byłam leczona dwoma antybiotykami pod rząd dopiero potem w necie wyczytałam że antybiotyki też miały wpływ na obraz krwi nie schizujcie się ale ponówcie badania za jakiś czas, siora niech się zdrowo odżywia: owoce, warzywa, witaminki