Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

---Bardzo niskie leukocyty, a miesiac temu dobre- co mi jest?___

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

s艂uchajcie- moja siostra miesiac temu mia艂a robion膮 morfologi臋. Poziom leukocyt贸w ok. 7 tys, wi臋c idealnie. W tym tygodniu zachorowa艂a - wysoka gor膮czka przez 3 dni- ok. 39 stopni, b贸l plec贸w, n贸g, mi臋艣ni, ale brak objaw贸w typowo przeziebieniowych. Wczoraj robi艂a morfologi臋 i tu szok, bo leukocyty- 2,7tys. Dosta艂a antybiotyk (silny, jednorazowo si臋 go bierze). Dzisiaj powt贸rka morfologii i jeszcze wi臋kszy szok- 2,1 tys leukocyt贸w. Co sie dzieje? Jaka moze by膰 przyczyna? Wszyscy si臋 martwimy....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
dlaczego nikt sie nie wypowiada?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mami-016
To trzeba jeszcze zrobi膰 CRP i OB. Moja c贸rka mia艂a tak膮 histori臋 z leukocytami - pediatra stwierdzi艂a, 偶e to by艂a tak silna infekcja wirusowa, 偶e zniszczy艂a leukocyty. 2 miesi膮ce p贸偶niej moja mama te偶 mia艂a 2,1 leukocyty przy zapaleniu oskrzeli. W obu przypadkach morfologia po 10 dniach po sko艅czeniu antybiotyku wr贸ci艂a do normy. Co nie znaczy, 偶e nie ma si臋 co martwi膰, trzeba si臋 temu przygl膮dn膮膰. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi臋kuj臋, to pocieszaj膮ce. Moze kto艣 jeszcze si臋 wypowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mami-016
A co na to lekarz? Bo jednak zar贸wno moja c贸rka jak i mama by艂y przezi臋bione a Twoja siostra jednak bez takich objaw贸w. Co m贸wi艂 lekarz daj膮c antybiotyk? Bo z jakiego艣 powodu go przepisa艂. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tak, jak pisa艂am- W tym tygodniu zachorowa艂a - wysoka gor膮czka przez 3 dni- ok. 39 stopni, b贸l plec贸w, n贸g, mi臋艣ni, ale brak objaw贸w typowo przeziebieniowych. Lekarz podejrzewa jak膮艣 siln膮 infekcj臋 wirusow膮. Ale skierowa艂 j膮 do hematologa. Antybiotym w sumie nie wiadomo po co- moze "na wszelki wypadek" ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mia艂am identycznie
leukocyty spad艂y na 艂eb i szyj臋 po infekcji z gor膮czk膮 lekarz rodzinny ju偶 mnie straszy艂 bia艂aczk膮 powt贸rzy艂am badanie w innym labie po kilku dniach i jest ok wysoka gor膮czka, infekcja powoduj膮 rozpad leukocyt贸w, st膮d z艂e wyniki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mia艂am identycznie
zapomnia艂am doda膰 by艂am leczona dwoma antybiotykami pod rz膮d dopiero potem w necie wyczyta艂am 偶e antybiotyki te偶 mia艂y wp艂yw na obraz krwi nie schizujcie si臋 ale pon贸wcie badania za jaki艣 czas, siora niech si臋 zdrowo od偶ywia: owoce, warzywa, witaminki

Udost臋pnij ten post