Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była dziewczyna schizofrenika

czy on jeszcze wróci?

Polecane posty

Gość była dziewczyna schizofrenika

Powiedzcie mi proszę co myślicie. Byliśmy razem 8 lat z przerwą, dwa lata temu zachorował na schizofrenię, wcześniej kłóciliśmy się ze sobą głównie o marihuanę którą zawsze palił, jak zachorował i zaczął się leczyć a także przestał palić wróciliśmy do siebie pół roku temu wyjechałam na cztery miesiące do za granicę, w tym czasie on przestał się leczyć i zaczął znowu palić. Do tego romansował z trzema znajomymi z mojego otocznia, dwie z nich mieszkały w naszym mieszkaniu (sypiali nawet w naszym pokoju!). Minęły 4 miesiące on mojego powrotu, wyrzuciłam go tą dziewczynę, on jest teraz w związku z jedną z nich, wprowadził się do niej, słyszałam o niej dużo że ona także jest chora i się nie leczy. Ja zaczęłam brać leki na depresję i chodzę do psychologa który odradza mi wszelki kontakt, ja jednak wciąż się zastanawiam czy jeszcze kiedyś on się do mnie zwróci, kocham go wciąż, sama popełniałam błędy, czy jest szansa że to co on robi jest wynikiem nieleczenia się i ze wróci jeszcze? Ja nie mam ochoty póki co z nikim innym się spotykać.

Gość Lenkaaaaaaaa21
8 lat to spory kawałek czasu. Napewno zdążyliście się do siebie przyzwyczaić. Pisałaś że romansował z trzema kobietami , naprawdę chcesz spędzić życie z kimś kto pod Twoją nieobecność romansuje z innymi? Chcesz się z tym szarpać? Życie z chorym na schizofrenię jest mega trudne , o czym zresztą pewnie zdążyłas już się przekonać. Absolutnie odradzam Ci szukania z nim kontaktu. Może tak być , że to co on robi jest wynikiem nie leczenia się. Myślenie takiej osoby jest bardzo utrudnione. Zachowanie może stac się niezrozumiałe czasem wręcz nawet dziwaczne. Nie wiem czy znalzłabym w sobie tyle siły aby chcieć układać sobie życie z człowiekiem chorym na schizofrenię. Ale przecież należy pamiętac że ta choroba nie jest nieuleczzalna. Nie wiem co Ci doradzić, przemyśl sprawę i sluchaj rad psychologa. On wie najlepiej Pozdrawiam serdecznie. Lena

Gość byla dziewczyna schizofrenika
Dzięki za radę:)

Gość gość
on juz nie wroci do ciebie, nie łudź się, wiem że to boli ale takie jest życie... czegos na pewno cie to nauczylo. on teraz śpi z inną, chcialabys go po kims? ja bym sie brzydzila.