Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majowa mama zakłopotana

Czy nie za dużo przybiera?

Polecane posty

Gość majowa mama zakłopotana

Córcia po urodzeniu ważyła 2870 g, przy wypisie ze szpitala 2750 g. Minął miesiąc, karmię ją tylko piersią i waży 3890 g. Czy nie za szybko przybiera? Ponad kilogram w miesiąc. Mam jej dawać wodę?

Gość fdsaghij
dziecko powinno przybierać ok 1kg mieisęcznie takie malutkie; piersią jej nie przekarmisz, bez obaw

Gość gość od czekolady i tymbarka
nie, bardzo dobrze przybiera. Do końca 6 miesiąca nie dawaj nic poza piersią, bo absolutnie nic więcej nie potrzebuje.

Gość fdsaghij
no jak bedzie upał to mozesz wodę podać; ja bym się cieszyła, że tak ładnie przybiera

bez sensu podawać wodę jak mleko jest najlepszym napojem izotonicznym a dziecko z potem nie wydala tylko wody ale szereg pierwiastków.

Gość gość
Po co woda jak mleko dopasowuje sie do dziecka potrzeb i dzieli sie na 3 czesci ts pierwsza jest bardzo wodnista i zaspokaja pragnienie dopieroc2 pozostale karmia malucha. Jak beda upaly to mozesz czesciej dziecku podawac piers zeby napoic.

Gość fdsasd
ja np mialam mało mleka... i były okresy gdzie syn nie chcial za bardzo cyca więc stąd pomysl na wodę

mało tego mleko dostosowuje się do pogody, jak jest gorąco to więcej jest tego do napicia pierwszej fazy.

tym bardziej jak mało jest mleka to przystawia się częściej a nie zastępuje, bo to jest sygnał dla naszego mózgu, że wystarcza a nie że trzeba więcej wyprodukować.

Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi :) Już trochę podpytałam położnej i ona była wręcz zachwycona, że tyle dziecko przybrało :) To się już nie martwię :)