Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zlobkowa.

Pytanie o zatrudnienie - ktos sie na tym zna?Wazne.

Polecane posty

Gość Zlobkowa.

Pracuje w zlobku. Od 2 miesiecy jestem na urlopie wychowawczym. Mam umowe na czas nieokreslony. Kiepsko nam sie wiedzie bez mojej pensji. Przed ciaza pracowalam 3.5 roku w zawodzie, przed tym 5 lat bylam na studiach. Umowa z 3 miesiecznym wypowiedzeniem. Czy jest mozliwosc przejscia na kuroniowke? Jak to rozegrac? Zostawic prace, ugadac sie z szefowa, ze odchodze za porozumieniem stron? Przyslugiwalaby mi wtedy kuroniowka? Czy musze byc zwolniona? A jesli tak to czy dyscyplinarnie, czy bedzie slad w papierach? Nie mam pojecia jak to rozegrac. Pomocy.

Gość Chamstwo na ulicach
a może po prostu lepiej wrócić do pracy ?

Gość princessaofpersia
jak sie zwolnisz sama to dostaniesz zasilek dopiero po 3 miesiacach na 3 miesiace, do tego grosze bo 80 procent podstawy zasilku czyli jakies 500 zł jesli zostaniesz zwolniona np z powodu likwidacji stanowiska to masz zasilek od razu na 6 miesiecy

Gość Zlobkowa.
A na jakich zasadach mozna pobierac kuronia rok? Czy juz nie mozna?

Gość Zlobkowa.
??

Gość Zlobkowa.
Mając na uwadze dyspozycję powyżej przywołanego przepisu, na rynku wykształciła się praktyka polegająca na tym, że pracodawcy często za namową pracowników w umowach umieszczają klauzulę stanowiącą, iż umowa o pracę rozwiązana została za porozumieniem stron z przyczyn dotyczących zakładu pracy. W takiej bowiem sytuacji, podobnie jak w przypadku rozwiązania umowy o pracę za wypowiedzeniem przez pracodawcę, były pracownik uzyskuje prawo do zasiłku dla bezrobotnych w ciągu 7 dni od zarejestrowania się we właściwym urzędzie pracy. Czyli jak rozumiem mozna za porozumieniem stron ale trzeba napsiac ze to zwiny tego, ze nastepuje zmniejszenie zatrudnienia.????