Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nic

mamy powiedzcie mi jaki rozmiar ciuszków dla dziewczynki która ma 1rok i 3msc

Polecane posty

Gość nie wiem nic

ide z wizyta do koleżanki która ma córcie chciałam jej cos kupic ale nie znam się na rozmiarach

Gość gość
92

Gość nie wiem nic
dzięki:)

Gość gość
U mojego i jego kuzynki to było 86, z niektórych firm nawet 80. Są ubranka które mają zaznaczone miesiącami, wtedy 12-18. Chyba że mała nietypowa jakaś, są dzieci które mają dłuższe nogi albo krótkie ręce... Takie letnie sukienki, krótkie rampersy są częściej trafione, może też być kapelusz na lato czy czapka, chustka, skarpetki itp. 92 to akurat przeciętny dwulatek, co najwyżej niektóre ubranka na 18-24 mce takie są, bez przesady.

Gość gość
up

Oooj to zależy od dziecka. Młody jak miał rok i 3mce to nosił 74/80. Szczypior jest. Rozmiarówka też pochrzaniona, wszędzie inaczej. Na pewno nie 92, chyba że rzeczywiście dziecię duże jakieś.

Gość nie wiem nic
dzięki wielkie poszukam czegoś , ale pewnie będzie nie lada problem bo w moim miescie jest tylko Zeberka i 5-10-15 a uparłąm się że nie kupie nic co różowe

Z reguły przyjmuje się, że wiek 12-18 miesięcy to rozmiar 80.

Gość nie wiem nic
dziecko normalne jest ani grube ani chude

Gość Laikaptm
kup w rozmiarze 86, ewentualnie 92 najwyżej urośnie jeszcze do tego ubranka, najgorzej to kupić za małe.

Zależy też o chcesz autorko kupić, jaki ciuch. Bo jeśli sukienkę to musisz trafić w rozmiar, żeby udało jej się założyć tego lata, żeby nie wisiała jak na wieszaku. Jeśli jednak np. jakąś bluzę, sweterek, czy sukienkę, ale nie letnią, to możesz zaryzykować rozmiar 86. Takie rzeczy dziecko założy też później, jesienią czy zimą.

Gość piciaaa
Moja corka ma 2 lata i 3 mce i dopuero teraz nosi rozmiar 92. Rok temu nosila 80/86, zaleznie od firmy,a nawet z tej samej firmy roznie rozne ubrania. Syn teraz z kolei ma 3 mce i 68 cm,a ubrania nosi w ozmiarze 80, bo jest guby i ma dlugi tulowo oraz krotkie nogi. na nogi jednak tez 80, bo ma takie balerony,ze material sie musi porozciagac. taki kloc