Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegra_1604

Na co Unia wydaje nasze pieniądze?

Polecane posty

Gość allegra_1604

Robi się coś u Was w mieście za kasę UE?

Gość gość
ty lepiej zadaj sobie odwrotne pytanie: gdzie sie podzialy unijne pieniadze za ktore mialy byc w polsce budowane autostrady czy wiesz ze unia chce to wiedziec bo drog nie widac a pieniadze gdzies zniknely!!!!!!!!

Gość gość
albo zamiast autostrad pobudowane sa dwupasmowki, zamiast pobocza co kilkadziesiat metrow porobione zjazdy....... co to k...wa jest!!!! jeden wstyd jest mi wstyd za tych sk...ysynow prezesow banda zlodzieji, mafie i reka reke k..wa myje a moj kraj popada przez tych sepow nienasyconych w coraz wieksze dlugi na sznur!!!!!!!!!!

Gość gość
JESTEM PEWNA ZE TEN TEMAT ZA CHWILE ZNIKNIE

Gość polska rondowa
a w miastach najlepsze są nowe ronda :o szacun dla kierowców mzk, którzy muszą się z nimi męczyć!

Gość gość
my za wiele do unii nie wnosimy to unia w nas pakuje kase ale powiedziala ostatnio stop

Gość gość
hmmm dlaczego wy tylko narzekacie w mojej miejscowości unia naprawdę pomogła się rozwinąć .. mamy kanalizacje, nowe drogi, boiska, osiedla ocieplone, sale gimnastyczną i basen, świetlicę środowiskową, odnowiony park, ja wiem że pieniądze znikają w Polsce to normalne ale jednak niektóre rzeczy się poprawiły i w tym pomogła UE bo ani święty mikołaj ani zajączek Wielkanocny nie kiwnęli palcem a co do ronda... wiesz unia daje kasę nie ich wina że projekty zleca się idiotą

Gość gość
jestem podobnego zdania, uwazam ze z pieniedzy unijnych wiele zostalo zrobione, od remontow, po budowy, szkolenia, produkcje, na prawde wiele, moze rozni sie to w roznych miastach czy obszarach, ale pomyslcie co by bylo gdybysmy jako kraj nie dostali takiego zastrzyku gotowki, to jeszcze 10 lat czekalibysmy na wszelokie inwestycje

Gość gość
dokładnie macie racje.. a spot widziałam w TV ale jakoś mnie nie zachwycił i do tej pory szukam na jogurtach :P ale faktycznie raczej narzekamy, nic nie możemy docenić !

Mi się podoba ten spot, bo pokazuje jak to lubimy narzekać. Na jakich jogurtach?

U mnie w mieście strasznie dużo budynków wyremontowana dzięki pieniądzom z UE. Teraz remontują szpital, który straszył swoim wyglądem. Także bardzo fajnie.

Gość gość
U mnie zrobiono kanalizację całego miasta, a teraz mamy nakaz zrobienia przyłączy. Tylko że nie stać mnie na wydanie ok 8.000 zł na takie ulepszenie, bo taką dostałam wycenę, a jeszcze potem te ogromne rachunki. Ludzie nie chcą, miasto dostało po d***e bo to nie dochodowe, a mogli to wykorzystać na inne cele.

Gość gigantyczny tekturozaur
Mądra władza nie potrzebowała by tych zasranych i uzależniających politycznie, pieniędzy z UE, tylko sama tak prowadziłaby państwo i gospodarkę, by były pieniądze na modernizację. Tak w ogóle kasa Polsce się zwyczajnie należy jako odszkodowanie za skutki Teheranu, Jałty i Poczdamu, nie mówiąc o II WŚ. Ale to wszystko jak krew w piach, skoro mamy skorumpowaną władzę, która w doopie ma Polskę i tylko kradnie a chętnych do obłowienia się wciąż przybywa. NIE BYŁO GORSZEJ WŁADZY W HISTORII PO 89 ROKU, NIŻ TA TUSKOWA HOŁOTA!

Gość gość
rzeczywiście jak w tym filmiku, jak dla mnie są realne rzeczy na co poszły pieniądze.

tiaaaa.... za lata 2004-2012 dostaliśmy netto 41 mld euro (circa 170 mld zł) tymczasem sam pakiet klimatyczny będzie nas kosztował ok. 125 mld zł (zapłacicie to w rachunkach za prąd) do tego unijne prawo patentowe (wg Deloitte) będzie nas kosztowało 50-80 mld zł x tylko na tych dwóch rzeczach jesteśmy co najmniej kilka(naście) MLD zł do tyłu, a gdzie reszta??? gdzie odsetki od tych wszystkich kredytów, które musieliśmy wziąć w zachodnich bankach???? debile głupie, haha :D FU

Gość mandarynka__03
polska rondowa ronda czyli skrzyżowania bezkolizyjne są potrzebne więc nie narzekaj, bo one znacznie ograniczają liczbę wypadków.

Gość mandarynka__03
wielbiciel 70B a jakie to Unia miała fundusze na lata 2004-2012? Bo z tego co pamiętam były 2000-2006 i osobno 2007-2013 z czego każdy z okresów finansowania obejmował inne fundusze i nie można tak sobie podsumować tej kasy, bo finansowane były zupełnie inne projekty.

Gość mandarynka__03
wielbiciel 70B a jakie to Unia miała fundusze na lata 2004-2012? Bo z tego co pamiętam były 2000-2006 i osobno 2007-2013 z czego każdy z okresów finansowania obejmował inne fundusze i nie można tak sobie podsumować tej kasy, bo finansowane były zupełnie inne projekty.

Gość gość
ja tam się nie znam na cyferkach i wszystko mi jedno ale cieszę się że jest unia dzięki temu u mnie jest lepiej. korzystam z oferty edukacyjnej i bardzo sobie chwale

Gość gość
>>>>>>>>>>> gość w sumie to nawet dobrze opisją to te reklamowki z TV https://www.youtube.com/watch?v=42-w6jgjIng wszedzie są te pieniadze z uni wlozone, i nawet nie wiesz ze na nich siedzisz >>>>>>>>>>>> zgadzam sie z tym gdyby nie fundusze unijne bylibysmy teraz za ukrainą a tak jestesmy niedaleko niemiec pomoc uniii to wielkie wsparcie i mega mobilizacja a tak kampania wideo pokazuje jak nie wiele oo tym wiemy

Gość gość
szkoda że te szkolenia z funduszy nie są bardziej rozreklamowane bo więcej osób mogłoby z nich korzystać

Gość gość
wiele szkolen jest bardzo reklamowanych a wiele z nich nie uzyskuje opdpowiedniej liczny uczestnikow i upada to jak w tej reklamowce, nie widzimy tego bo nawet nie chcemy sie tym zainteresowac a potem narzekamy tylko