Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ma 6 miesięcy i nie przewraca się z brzuszka na plecy

Polecane posty

Gość gość

zaczynam się martwić, moja córcia za tydzień kończy 6 miesięcy i nic. Przeturlała się może 3 razy jakoś jak skończyła 5 miesięcy i od tej pory nic. Dodam, że dużo bawi się na macie, leży na brzuszku ( na plecach nie lubi). Na brzuszku też śpi ( od urodzenia). Jak ją położę na plecach to potrafi wygiąc się w łuk tzn leżeć na boku. Na macie potrafi nawet godzinę leżeć na brzuszku i bawić się zabawkami. Leżąc na brzuszku przemieszcza się tzn obraca w okół własnej osi. Jak to u was było? mam się czym martwić czy po prostu mam leniuszka??

Gość gość
po prostu daj jej czas moja 2 tygodnie temu skonczyla 6 miesiecy i dopiero od dwuch dni sie obraca z plecow na brzuch i na odwrut... nie martw sie jak juz na boki sie przekreca to lada dzien juz sie z pleckow na brzuszek przekreci

Gość gość
Moje dzieckoi nie lubilo wlasnie lezenia na brzuchu. Polozone w ten sposob, obracalo sie na plecy.

Gość taki lajf
A pytałaś pediatry? Może to byc nic takiego, taka uroda po prostu, ale mała może tez miec problem z napięciem mięśniowym i mozliwe, że powinien ja obejrzec fizjoterapeuta. Ja bym dla świętego spokoju poszła i skonsultowała, żeby nie przeoczyć jakiegoś byc może niewielkiego problemu, łatwego do skorygowania :)

Gość gość
Zrób sobie z nią następujące ćwiczenie, dziecko leży na pleckach, łapiesz za udo i pchasz w bok (lewe udo w prawo i odwrotnie) aż wykona skręt, jak już jest na boku dodatkowo ciągniesz za nóżkę aż do wyprostowania i pchasz lekko - dziecko w ten sposób obraca się na brzuszek. Rób dziennie po kilka powtórzeń w obie strony, mała szybko zakuma i zacznie się sama przewracać.