Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o rady doświadczonych mam :)

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam iść niedługo na spotkanie w sprawie opieki nad 13 miesięcznym dzieckiem, sama jeszcze nie mam dzieci ale wiem co nie co o zajmowaniu się nimi, niedługo także będę nianią dla 3 latka. Proszę o rady mamy małych pociech co powinnam wiedzieć i co mówić mamie chłopczyka, bardzo lubię dzieci i chce też dobrze wypaść dziękuje za wszystkie rady.

Gość mama dwóch dziewczynek
co mówić? przede wszystkim nawiązać dobry kontakt z dzieckiem i zapewnić, że zależy Ci na jego dobru. Ja mam nianię i najbardziej zależało mi na osobie opiekuńczej, zaradnej, kochającej dzieci i rozumiejącej ich potrzeby, chociaż niewątpliwym atutem jest też dyspozycyjność, brak nałogów, punktualność. Pokaż, że sobie poradzisz, że zajmiesz się dzieckiem najlepiej jak można, żeby mama była pewna, że zostawia dziecko pod dobrą opieką i nie zachodziła w głowę, co dzieje się w domu.

Gość gość
mow prawde! Jak nie wiesz co powiedziec, to chyba nie wiesz co chcesz robic z tym dzieckiem??? Chcesz tylko mowic, to co rodzice chca uslyszec! Zeby tylko zlapac prace? Jak jestes odpowiednia kandydatka na nianie to rodzice pewnie sie zorientuja a jak bedziesz sciemniac to tez to wyczuja!