Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama alergika

Czy przejście na MLEKO HA ma sens? przy podejrzeniu alergii u dziecka 14 mies.

Polecane posty

Gość mama alergika

dziecko z dużym prawdopodobieństwem jest alergikiem i w związku z tym mamy zalecenie by przejść na mleko HA chciałabym zapytać czy są tutaj rodzice dzieci, którzy zmieniali dzieciom mleko na HA i czy był jakikolwiek efekt?

moja pije ha bo miała podejrzenie skazy białkowej i jej pomogło. Zmiany zniknęły.

Gość mama alergika
a o jakich "zmianach" mówisz?

Gość gość
U mojej corki wystapila alergia i zmienilismy mleko na NAN HA i po paru dniach nastapila duza poprawa. Pije je do dzis

Gość mleko ha jest dla zdrowych!
Jeżeli dziecko jest uczulone to zmiana na ha,nie ma najmniejszego sensu. Alergen w organizmie może się utrzymywać do kilku dni,ale zmiany skórne jakie wywołuje mogą się utrzymywać nawet i 3 tygodnie. U nas lekarz od razu dał Nutramigen. Po 2 miesiącach kiedy dziecko wyglądało normalnie podaliśmy mleko ha dla sprawdzenia. Efekt był w ciągu 30 minut-wysypka. Więc decyzją lekarza do 2 rż dziecko bezmleczne. Po roku stopniowo wprowadzaliśmy zakwaszone przetwory mleczne-maślankę i kefir. Ostatecznie mleko wprowadziliśmy dopiero po 3urodzinach bo wcześniej źle reagował. 14 miesięcy to trochę pozno jak na alergię pokarmową,choć z drugiej strony mój kuzyn uczulił się na truskawki w wieku 28lat... Jeżeli są zmiany skórne, brzydkie kupy, wymioty to lepiej najpierw zupełnie wykluczyć alergen z diety, ustabilizować organizm a dopiero potem sprawdzic ha,bo łatwo będzie obserwować.

miała takie plamki czerwone o średnicy może 0.5cm na nóżkach rączkach tułowiu. Jak zmieniłam mleko na ha to zniknęły