Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozpaczens

jaki puder do cery mieszanej? jakich kosmetyków używacie?

Polecane posty

Gość rozpaczens

Wiem, że pojawiło się już milion takich tematów, ale co czytam jakieś forum i spodoba mi się kosmetyk, to okazuje się, że już jest wycofany, dlatego chcę uzyskać aktualne informacje. Mam cerę mieszaną, także zależało by mi na jakimś kosmetyku matującym, najlepiej jakiś puder sypki, choć znawcą nie jestem i nie wiem czy akurat to jest najlepsze. Czego Wy używacie, co polecacie?

Podobno co cery tłustej/mieszanej najlepsze są podkłady sypkie mineralne (w konsystencji jak puder). Sama mam cerę tłustą, używałam mineralnych i według mnie są ok, ładnie kryją i nie zapychają. Obecnie używam Loreal true match, nazwa trochę zwodna, bo wcale nie jest taki ciężki i grubo kryjący. Też jest całkiem spoko, chociaż wydaje mi się, że te mineralne ładniej kryły. Generalnie nie polecam nakładanie pudru bez uprzedniego rozprowadzenia pokładu. Twarz wygląda wtedy jak sito.

Gość rozpaczens
no wlaśnie mam obecnie loreal true match minerals, ale zbyt ciemny kolor, a te jaśniejsze są już wycofane. dlatego szukam czegoś innego.

Gość rozpaczens
no co jest dziewczyny? nie uwierzę, że się nie malujecie! :>

Gość rozpaczens
haaalo

Ja używam sypkiego pudru Clinique Blended Face Powder. Być może nie jest najtańszy, bo kosztuje około 150zł, ale mam go już ponad rok i nie wykorzystałam nawet połowy, chociaż maluję się codziennie.

Gość gość
Ja używam pudru sypkiego Max Factor. Też mam cerę mieszaną i sprawdza się u mnie świetnie

Gość rozpaczens
a który dokładnie ten z Max Factor? mogłabyś link podesłać?

Gość rozpaczens
up

Gość rozpaczens
wznawiam!

Gość rozpaczens
kafeteria dla kobiet, a chyba sami faceci skoro nikt sie nie wypowiada...

Gość gość
ja używam matującego, antybakteryjnego podkładu anti acne od flosleku, bo naprawdę dobrze matuje. co do pudrów - polecam stay matte w kamieniu :)

Gość rozpaczens
dzięki bardzo. :) ktoś jeszcze?

Gość rozpaczens
droogi, ale wydaje się być dobry. :)

Gość beata44
Cześć kochana :) Używam od baaardzo dawna pudru marki Smashbox. Może trochę nieznany w standardowych drogeriach, ale po pierwsze nie ma w sobie talku, ani związków chemicznych i po miesiącu zmarszczek przy oczach praktycznie nie widać. Trzeba się naprawdę mocno przyjrzeć. W najkorzystniejszej cenie obecnie kupisz go w tym sklepie- http://www.coletia.eu/smashbox-halo-hydrating-perfecting-mineraly-puder-sypki-light-19g.html .