Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smukla (prawie)

czy trzy posiłki dziennie to bardzo xle? czy koniecznie musi byc 5?

Polecane posty

Gość smukla (prawie)

wszędzie czytam, że trzeba jeśc pięc małych posiłków dziennie. czy jak zjem trzy to niedobrze? nie schudnę???

Gość www.dumadlaciala.pl
Waga spada bo lecą mięśnie, a tłuszcz się zbiera! Twoje ciało nie będzie jędrne. Potrzebujemy min. 5 posiłków ponieważ dzięki temu nasz metabolizm się rozkręci i nie będzie nic kumulował gdyż co chwilę będziemy jemu w posiłkach dostarczać pożywienia! Polecam jeść co 3h. Kornelia

Gość gość
zastanawiam sie dlaczego lew w naturze je co 2,3 dni i nie ma tłuszczu?

Gość smukla (prawie)
nie rozumiem jak zjem np. 12 bananów w ciągu dnia to ma to znaczenie w jakich odstepach czasu? Przeciez chodzi o ogólny bilans kalorii dziennie. A sport nie podkręca metabolizmu? to tylko taki "obrazowy" przykład te banany :)

Gość www.dumadlaciala.pl
Oczywiście, że ważne jest to w jakim czasie jemy i czy jest to regularne. Daczego nie zjeść przykładowych bananów przez cały dzień? :) Owczywiście nic się nie stanie jak przez jeden dzień tak zjemy, ALE nie dostarczymy organizmowi odpowiedniej ilości węglowodanów, tłuszczy, białka! Jeżeli w diecie nie dostarczymy tych głównych trzech składników to jedynym ratunkiem jest czerpanie energii z MIĘŚNI - dlatego tak niebezpieczne są diety MŻ, kapuściana, owocowa itp. Jeżeli org. korzysta tylko z mięśni jako energii to co się dzieje? - nasze stawy słabnął, łatwo o kontuzję, ciało staje się wiodkie, tk. tłuszczowa gromadzi się ponieważ ciało potrzebuje się ocieplić. Ważne jest to co jemy ! Najważniejszy jest IG. Sport jeszcze bardziej rozkręca metabolizm, do tego jeszcze ujędrnia ciało, likwiduje cellulit. To tak w skrócie ;) Dietę również powinno się rozpisywać po trening. W cięższym treningu potrzebujemy więcej węglowodanów aby była energia, zaś w lżejszym mniej. Kornelia ;)

Gość gość
5 posiłków to dla bezrobocia kto pracujący ma czas na jedzenie regularne, bezstresowe?

Gość Olcia Dubicka
Jeśli chcesz skutecznie chudnąc to musi być 5 posiłków dziennie to metabolizm nie zwalnia i tracisz tłuszczyk szybciej ale też te posiłki muszą być odpowiednie nie wystarczy jeść mniej a częściej i karmić się kanapkami bo wtedy nie będziesz miała rezultatów. Ja od kiedy zaczęłam jeść 5 mniejszych posiłków dziennie zauważyłam różnicę ale jeszcze do tego brałam tabletki. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)

Gość Olcia Dubicka
Jeśli chcesz skutecznie chudnąc to musi być 5 posiłków dziennie to metabolizm nie zwalnia i tracisz tłuszczyk szybciej ale też te posiłki muszą być odpowiednie nie wystarczy jeść mniej a częściej i karmić się kanapkami bo wtedy nie będziesz miała rezultatów. Ja od kiedy zaczęłam jeść 5 mniejszych posiłków dziennie zauważyłam różnicę ale jeszcze do tego brałam tabletki. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)