Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiki1993

czy to rak? ziarnica?

Polecane posty

Gość wiki1993

Hej. Ciekawe czy ktos mi odpisze :P Oto kiedys ( moze pol roku temu ) rowniez znalazlam taki guzek pod pacha i nad obojczykiem, a to, ze mam lekkie problemy z tradzikiem pomyslalam, ze znowu jakies paskudztwo i ten nad obojczykiem po 2 tyg jego istnienia zaczelam wyciskac i robic wszystko by sie go pozbyc. Nie bolalo, moglam to sciskac nie wiadomo jak mocno ( ten pod pacha takze ) a on nie bolal. Niestety nad obojczykiem pozostala mi lekka blizna, a pod pacha guzek szybko znikl. Ten z nad obojczyka znikl moze w ciagu 4/5 miesiecy. Nastepnie miesiac temu przed miesiaczka rowniez mialam taki guzek, ale pod druga, prawa pacha, ale tym raze. bolal on dosc mocno :/ lecz w miare okresu znikl. Teraz problem znow powrocil :( Mam pod lewa pacha dwa guzki, przy czym pod jedym, ktory jest posrodku pachy robi sie nastepny, wyczuwam go bo boli, jest ciut glebiej pod skora ( te dwa wczesniej b. bolaly, teraz juz nie ). I jeszczw jakby tego bylo malo wczoraj podoparlam sie reka i pomiedzy platkiem ucha a zuchwa tez wyczuwam guzek, jest on ciut bardziej miekki. Guzek wielkosvi ziarnka grochu wyczuwam rowniez w pachwinie z prawej strony. Dodam, ze guzki dwa glowne pod lewa pacha sa juz wielkosci groszku zielonego :( Co mi jest? Naczytalam sie strasznych rzeczy :( Jakies kily i aids.. to raczej wykluczone jestem z chlopakiem od 2 lat, tylko z nim wspozylam. Ospe, odre, swinke i szkarlatyne przechodzilam jako dziecko. Jeszcze dodam, ze ok 1,5 tyg temu na policzku tez zaczela robic mi sie gula, ze wczesniej wspomnianych powodow pomyslalam, ze to jakos wredny pryszcz, teraz zaczelam go probowac wycisnac ale nie dal rady, lekkp go tylko podraznilam na czubku i co noc smaruje go mascia cynkowa. Teraz jestem przed miesiaczka. I od pocz 1 mies zaczelam brac tabletki anty ( z powodu dlugich miesiaczek ). Predzej bral tabletki od pazdziernika do konca lutego. Pomocy :(

Gość wiki1993
sorki, skopiowalam swoja wypowiedz z innego forum, tam mi nikt nie odpisal, a bardzo mi na tym zalezy w szczegolnosci, ze do lekarza moge isc dopiero jutro :(

Gość hejhejkupseklej
nie denerwuj sie od razu ,człowiek moze oszalec od rzeczy wypisanych w internecie,jesli bardzo Cie to dreczy poprostu udaj sie do lekarza pierwszego kontaktu on Cie obejrzy i skieruje tam gdzie powinien,ciezko jest cokolwiek powiedziec nie widzac tego,skoro piszesz ze te zmiany wystepuja podczas miesiaczki moga to byc zwykle zmiany hormonalne ,lub np.zapalenie mieszka włosowego nasilajace sie podczas miesiaczki(wiadomo o9rganizm wtedy szaleje) a u Ciebie guzki sa pod pacha wiec mozliwe ze to jest wlasnie to ,lub jakies niegrozne tluszczaki,przede wszystkim nie czytaj tych pierdół bo niejeden juz dzieki temu przypisywał sobie smiertelna chorobe itp:)

Gość wiki1993
Hej. Wlasnie wrocilam do lekarza. Mam powoekszony wezel chlonny przy zuchwie, 3 pod pacha i jeden w pachwinie. Dostalam masc na 7 dni i badanie krwi :) Jesli nie przejdzie to wtedy usg wezlow. Dzieki za odp, pede pisac co i jak mauoze komus pomoge :)

Gość hejhejkupseklej
a przebyłas ostatnio jakąś infekcje ? taka ilosc powiekszonych wezłów chlonnych jest troche niepokojąca ,

Gość wiki1993
Wlasnie nie, nawet przeziebiona nie bylam, a dodam, ze mi duzo wiruskow nie trzeba, szybko lapie cokolwiek :/

Gość wiki1993
z gory przepraszam za bledy, ale aktualnie mam jedynie do dyspozycji telefon :p

Gość wiki1993
Hej, to ja.. ponownie :p Ta masc to Triderm :) wiec moja pani doktor przez ten tydz chce wykluczyc chyba jakiegos grzybka :) zobaczyny co bedzie dalej.. czy pomoze. :p

Gość wiki1993
Hej. Guzki pod pacha niby sie zmniejszaja, ale pojawil sie trzeci, malutki pod ta sama pacha. Nie wiem czy zmniejszanie to zasluga tego kremu? czy tak dziala? Lecz guziolek i twarda kulka w pachwinie nadal sa, teraz juz nie bola ( ten w pachwinie wcale nie bolal ). a oto moje wyniki krwi: CRP 4.1 (0.00 - 10.0) WBC 5.7 (3.5 - 10.0) RBC 3.93 (3.8 - 5.8) HGB 10.2 (11.0 - 16.5) L HCT 33.2 (35.0 - 50.0) L PLT 411 (150 - 390) H PCT .321 (.100-500) MCV 85 (80 - 97) MCH 25.9 (26.5 - 33.5) L MCHC 30.7 (31.5 - 35)L RDW 16.7 (10 - 15)H MPV 7.8 (6.5 - 11) PDW 13.3 (10 - 18) %LYM 30 (17 - 48) %MON 4.2 (4 - 10) %GRA 65.8 (43 - 76) #LYM 1.7 (1.2 - 3.2) #MON 0.2 (0.3 - 0.8) L #GRA 3.8 (1.2 - 6.8) Dodam, ze badania sa z wczoraj, a dzis albo jutro dostane okresu.

Gość gość
Czesc ja mam cos podobnego tylko ze ja mam maly wezel chlonny z tylu szyi bardziej po lewej pielegniarka mi powiedziala ze jesli sie powiekszy lub bedzie bolec mam isc do lekarza, powiedziala ze ten wezel nie jest bardzo powiekszony wiec wyklucza cos groznego. Ja tez sobie wrecilem tyle chorob ze szok tych najgorszych wlasnie. We wtorek jestem umuwiony z psychologiem.

Gość gość
Agata Buzek chorowała na ziarnicę złośliwą. Leczyła się w Niemczech. Wyszła z tego ale efektem ubocznym jest to, że nigdy nie zajdzie w ciążę:O. Zdrowia życzę!!!