Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaae3e3r

zaczynam przygode z fotografia,ile kasowac za sesje?

Polecane posty

Gość aaaae3e3r

nie wiem ile kasowac za sesje foto.Sama maluje i ubieram modelke do sesji,nie współpracuje z żadną wizystka,wiec odpadaja te koszty.Dziewczyny pisza ta mnie,ze mam im zrobic sesje,dotychczas robiłam,za free ,czyli za pozowanie zdjecia:) Dziewczyna mi pozowała,a ja za to,ze mi popozowała(a ja dzieki niej rozwijam sobie portfolio) ja dawałam jej na własnosc zdjecia. Teraz to sie zmienia,bo laski wariują ja chca zdjecia,coraz wiecej osob sie do mnie odzywa.Ile mam brac za sesje kompletnie nie wiem.Koszty paliwa/+zeby zarobic,ale ile?:(

Gość gość
bierz 50 zl za godzine chyba ze masz wlasne studio

Gość aaaae3e3r
nie mam studio;)jestem raczej z tych plenerowych fotografow;)

Gość gość
wejdz na max models tam zapytaj na forum innych poczatkujacych

Gość Gostka a nie gosc!
To zalezy gdzie mieszkasz (kraj), ile zdjec w sesji, czy robisz u mich w domu czy w studio itd. W Londynie najtansze (przez groupon na przyklad z duzym dyskontem) zaczynaja sie of £20-£30 za sesje. Profesjonalne sesje sa £100 - £300, im lepsze masz portfolio tym wiecej mozesz wolac.

Gość kroscio
te oferty z grupona to wcale nie tak ze kosztuja 20f, masz sesje, ale potem w tej cenie dostaniesz gora jedna czy dwie foty a za reszte trzeba slono placic wiec to taki chwyt reklamowy, jesli chcesz ocenic rtnek w twoim miejscu zamieszkanai podzwon po roznych osobach ktore sie tymz ajmuja i udajac klienta popytaj o ceny i co w nich zawarte, czesto na stronach internetowych sa cenniki i zakres

Gość zielony tampeq
Masz moze jakies probki na pokaz tych fotek ktore zrobilas?