Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nafta kosmetyczna do włosów.Próbowałyście?

Polecane posty

Gość gość

Ja ostatnio kupiłam w aptece z ciekawości naftę z olejkiem rycynowym.Buteleczka kosztowała koło 7 zł a efekty mnie zaskoczyły. Mam bardzo zniszczone włosy które okropnie się kołtunią na końcach.Po tym specyfiku zdecydowanie łatwiej się rozczesują, są miękkie i błyszczące.Idąc za ciosem nabyłam też olej kokosowy, ale użyłam go zaledwie 3 razy i trudno na razie mówić o jego skuteczności.A wy znacie jakieś ciekawe sposoby na poprawę kondycji włosów?

Gość stosuję naftę
ale bez olejku rycynowego, bo mnie uczula. Naftę nakładam na skalp na jakieś 20 min. lub robię maseczkę z nafty, żółtka i odżywki - wtedy na całe włosy, do godziny i pod folią. Włosy są po tym o wiele ładniejsze i zdrowsze. Innym domowym sposobem - moim ulubionym :-) jest maseczka z jajka i miodu.

Gość gość
Ta maseczka z jajka i miodu -dajesz całe jajko czy tylko żółtko?

Gość stosuję naftę
słyszałam, że powinno się samo żółtko, ale ja daję całe jajko.

Gość gość
nafta daje dobre efekty niemal od razu, z olejami trzeba trochę poczekać. U mnie dopiero po pół roku widać efekty, ale za to jakie... :):) I WAŻNA SPRAWA DZIEWCZYNY ! Efektów często nie ma, wiecie czemu??? Ja to odkrylam po kilku latach, bardzo zawiedziona niepowodzeniem ,w koncu tyle czasu,energii i kasy stracilam. Przede wszystkim musisz uprawiać regularnie sport, nawet w domu włącz sobie ćwiczenia godzinne (musi dotleniac sie organizm) , musisz pozbyc sie toksyn i nie zamulać organizmu !! Czyli całe smieciowe jedzenie, slodycze wyrzucasz z menu, jesz mnostwo owocow i warzyw,pijesz wodę no i zero stresu bo wiadomo.