Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A.g.a.t.a.

Bóle kręgosłupa - ćwiczenia

Polecane posty

Gość A.g.a.t.a.

Jeśli chodzi o bóle kręgosłupa to mogę polecić serwis ProstujSie.pl, tam są ćwiczenia na różne problemy z plecami pokazane na filmach z opisem jak je wykonywać, jak często itd. Nie są to trudne ćwiczenia i faktycznie, kiedy robiłam je codziennie to odczuwałam wyraźną ulgę, kręgosłup mniej mnie bolał i był jakby bardziej odprężony. Fajne jest też to, że nie trzeba myśleć nad wyborem ćwiczeń, serwis sam pokazuje, jakie ćwiczenia trzeba wykonywać:) Pozdrawiam, Agata

Gość PracowitaMama
Czyli to są filmy z ćwiczeniami, takie jak na YT np?

Gość A.g.a.t.a.
Tak, tam też są filmy, ale na początku wypełnia się test i na podstawie objawów system dobiera diagnozę do konkretnego problemu czy schorzenia, dlatego te ćwiczenia są właściwie dobrane dla danej osoby. Dodatkowo po rozpoczęciu rehabilitacji można zrobić kolejny test, który da odpowiedź na to, czy wszystko przebiega prawidłowo i czy trzeba zwiększyć/zmniejszyć ilość ćwiczeń.

Gość PracowitaMama
Wygląda fajnie, widzę, że tam w zakładce Profilaktyka można też obejrzeć filmy z ćwiczeniami, albo np. z instrukcją wykonania masażu:)

Gość A.g.a.t.a.
Tam są ciekawe materiały profilaktyczne np. dla kierowców czy kobiet w ciąży, a właściwą diagnozę i dostęp do swoich ćwiczeń uzyskuje się po wypełnieniu testu:)

Gość gość
Warto przejrzeć ofertę Art Medic - świetnej jakości materaców z pianki oddychającej za zmienną twardością. Polecam, ponieważ sami na takim śpimy, a z kolei nam polecił go rodzinny rehabilitant.