Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolek12333

Czy to jest odcisk ? Jak się tego pozbyć?

Polecane posty

Gość lolek12333

witam Jestem bardzo zaniepokojony, od ok. 5 miesięcy mam "odcisk" czy coś podobnego. Na początku był jeden mały, potem stopniowo się powiększał i po ok. 3 miesiącach wyrósł drugi tuż obok niego. Stosowałem specjalne plastry na odciski, nic nie pomagały. Stosowałem również lek Wartner, to jest preparat którym się aplikuję na odcisk płyn, który miał na celu wysuszenia go i "napuchnięcia", gdzie po 4 dniowej kuracji trzeba było zrywać ten naskórek pod letnią wodą. U mnie niestety nic to nie pomogło(nie dało się po prostu tego zerwać, minimalnie skóra schodziła tym "przyrządem" po środku zdjęcia.) usun spacje -------> h ttp://static.naturalne24.pl/product_picture/full_size_marked/8e93f73a8c5ec0b7fec838613e16fc8b.jpg , przeprowadziłem 2 takie kuracje i nic. Na sucho czasami ścieram ten odcisk taką tjb. tarką. Teraz tak patrzę, że obok tych dwóch zaczyna rosnąć trzeci, jest jeszcze bardzo mały i prawie niewidoczny, ale go czuć. Podkreślam, że ten odcisk jest bardzo wrażliwy na dotyk. Ciężko mi się chodzi w butach, szok. Umiejscowiony jest on na boku stopu. Fotka: usun spacje -------> h ttp://tinypic.com/view.php?pic=ic0gee&s=5 Boję się, że trzeba będzie to usuwać "operacyjnie". Ktoś borykał się z tym problemem? pozdrawiam i liczę na waszą pomoc.

Gość gość
jak sie roznosi to moze byc to kurzajka. ja złapalam na basenie, byla jedna - po tarce - mam ich 5 szt. lekarz zle zdiagnozowal i tak sie zalatwilam :(

Gość lolek12333
Ja się tego nabawiłem najprawdopodobniej przez obcisłe buty. Nigdy czegoś takiego nie miałem.

Gość gość
tak jak ja kurzajki :) a na poważnie - jesli to nie kurzajka to nie wiem.

Gość gość
ps nie usuwa sie odciskow na sucho, namocz stopy w ciagłej wodzie z mudlem i wtedy uzyj tarki, po wysuszeniu stopy nakremuj tlustym kremem.

Gość Lolek12333
Tą tarke co ja mam używa się tylko na sucho, na mokro nic nie sciera. Z tym mocnym namoczeniem spróbuje jeszcze dzisiaj.

Gość gość
powodzenia - ja z moimi kurzajkami po 3 m-cach walki prepratami z apteki idę do chirurga na usunięcie. mam dość :(

Gość lolek12333
Trochę udało mi się wyciąć, ale tylko na obrzeżach odciski bo to jest bolesne :/

Zdjecie mi nie wchodzi ale domyślała się że masz brodawke wyleczyłam to w ciągu dwuch tygodni bylam nawet na zabieg umuwiona ale było to już nie potrzebne:)

Gość gość
To napewno brodawki. Moja córka takie miała, też myślałam że to odcisk i przyklejała plastry z apteki ale wyglądało coraz gorzej. Najlepiej stosować taki płyn z jaskółczego ziela, gwarantowane, że zniknie.

Gość lolek12333
marjanka, a jak to wyleczyłaś?

Tylko musisz to robić systematycznie czyli codziennie. Musisz się zaopatrzyć w "Brodactiwm" płyn do kupienia w aptece ok.17zl. Siemie lniane mielone do kupienia w każdym sklepie ocet i cytryna. Skórke z cytryny kroje na małe kawałki(ale nie cała tak żeby było ok 10małych kawałków) wielkości brodawki (nie może być większe może Ci poparzyc zdrowa skórę) wkładam do małego sloiczka zalewamy octem zakręcamy i zostawiamy na 24godziny. Najlepiej zaczni od wieczora. Czyli tak wieczorem wymocz nogę w siemieniu lnianym ( do jakiego pół litrowego garka wsyp z 4-5 łyżek siemienia i zalej to w goracą gotowana woda tylko pamiętaj żeby wlewajac wodę mieszać to cały czas żeby grudki się nie zrobiły ) taka miksture wlej do miski z ciepła woda tylko niesparz sobie nogi no i mocz tak nogi. Następnie ta skórke z cytryn zamoczona w ocie przyłoż do brodawki zaklej lepcem zawin nogę bandżem żeby nie odpadło i zostaw na noc. UWAGA może w nocy to piec ale o to chodzi żeby to wypalac. Rano odklej i skóra na brodawce może być taka miekką biała ja ją wycinałam obcinaczem (uważaj żeby zdrowej skóry nie obciac bo będzie bolało) na dzień smarowałam brodactiwem i wieczor znowu siemie i skórka z cytryny. Jesli na brodawce zobaczysz coś czarnego to dobry znak gdyż to sa korzenie tej brodawki wycinaj je do końca. Ja w nie całe dwa tygodnie to wyleczyłam mam już od roku spokój. Bylam nawet na zabieg umówiona ale był na szczescie nie potrzebny:)

Gość gość
stosowałam ten brodacid na moje kurzajki i nic mi nie pomogło :(

Gość Lolek12333
To podobne działanie maja te plastry czy ten płyn wartnera. Ja bym ten naskórek spokojnie zerwał ale to jest cholerny ból

Gość gość
sprobuje tej cytryny. dzieki. po mojej terapii zostały mi takie czarne kropki, to chyba korzenie kurzajek. mam opory aby je wycinać. boje sie ze wda sie zakarzenie albo bedzie bolec. stad pomysl z chirurgiem.

Jesli czarne kropki to ta cytryna powinna Ci pomóc po cytrynie skóra będzie miekką i nie będę bolała jak będziesz obcinac:)

Gość gość
po stosowaniu tego srodka - ktory jest bardzo podrazniajacy - zostały mi tylko te kropki. nie wiedzialam czy to podrazenienie po brodacicie czy tez korzenie, ale chyba to drugie. powiedz mi skad mam wiedzieć jak głęboko wycinać je? az do momentu gdy bedzie biala skora/mieso? pamietam ze miejsce to zachodzilo mi krwią i nic nie wiedziałam - czy ciac dalej czy zostawiać... dzis po pracy kupie cytryne i zaczne ja stosować. dziekuje :)

Do krwi nie wycinaj tego jak będziesz ta cytryna robić to tak skóra będzie miekką biała tak jak by martwa to to obcinaj dopoki tego czarnego się nie pozbędziesz