Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotkatoja

Dziwne objawy psychiczne..

Polecane posty

Chciałam założyć osobny wątek dotyczący jw "Dziwnych objawów psychicznych.." Od pewnego czasu mam problem z pamięcią krótkotrwałą (zapominam co robiłam 3min temu), ciężko jest mi sobie pewne rzeczy przypomnieć które miały miejsce dzień wcześniej. Nie jestem przy tym odurzona żadnymi substancjami po których ten stan jest normalny. A gdy przed snem staram sobie coś przypomnieć i nie potrafię to wpadam w panikę i płaczę. Płaczę tak długo aż zasnę. I ogólnie często płaczę bez przyczyny. Często dopada mnie chandra i brak mi motywacji i dokuczają mi częste bóle głowy. Czy to są objawy depresji albo jakiejś innej choroby. A może to normalne i każda kobieta tak czasem ma :) Proszę o rady osób które mają podobnie bądź miały w przeszłości i jak to się leczy. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!! :))

Jest wiele możliwych przyczyn powodujących takie zaniki pamięci, w Twoim przypadku chodzi o brak koncentracji na wykonywanych czynnościach , jakieś bardzo mocne przeżycia przesłaniają kontrole i normalną egzystencję. Możesz udać się do neurologa i zasięgnąć porady. Arion,-bioenergoterapeuta.

Dziękuję za odpowiedź.. Czy tylko Neurolog może mi pomóc? Chodzi mi o te straszne kolejki do specjalisty.. Może da radę rozpoznać te objawy Psycholog albo Psychiatra?? Jak się takie coś leczy?? Tabletkami?? Może mnie czekać jakaś operacja?? Ja wiem że powinien lekarz mnie zbadać ale może tutaj zaglądają jacyś lekarze i mogą odpowiedzieć na te pytania. .

Gość gość
idź do rodzinnego, a ten skieruje cie do specjalisty nikt na forum nie odpowie na twoje pytania - nie stawia sie diagnozy po kilku zdaniach jeżeli to problem psychiczny, to pomoże psycholog albo psychiatra jezeli to problem fizyczny - to inny specjalista, neurolog to dobry pomysl na poczatek na pewno nie odkladaj tego na pozniej, bo nie wiadomo, co to, a jak bedzie gorzej, to bedzie masakra, juz teraz musi ci byc bardzo ciezko

Gość antymateria
Problemy z pamięcią to może być kwestia niedoboru magnezu i ogólne osłabienie organizmu - na to może pomóc np. Actibion - zawiera żeń szeń, magnez i zieloną herbatę, pobudza i poprawia koncentrację. Ale na napady paniki i spadki nastroju to już nie pomoże, z tym warto się wybrać do lekarza albo psychologa

Gość gość
Wizyta u neurologa z pewnością nie zaszkodzi. Uważam, że jeśli człowiek sam zaczyna zauważać u siebie takie objawy to powinien działać.

Gość gość
tarczycę sprawdź

Gość gościuwer
Właśnie weszłam tu chcąc założyc podobny topic Ja też to mam ale podejrzewam ze jest to spowodowane stanami depresyjnymi,niską samooceną sama nie wiem na dodatek straciłam pracę bo wyszlam na osobę niekompetentną bo... ciągle o czymś zapominałam często miałam coś przekazać np klientowi a po kilku minutach nie wiedziałam co miałam mu powiedzieć Dziś kupiłam sobie sznurówki do butów i ...nie wiem gdzie je schowałam Kiedys miałam broblemy ze snem brałam leki nasenne i myslę ze to też przez nie tak mi się pogorszyło Byłam u neurologa ale ze wzgl na bezsenność i co? czekałam na wizytę ok 2 mieś a lekarz powiedział że przesadzam,zbadał mnie młoteczkiem uderzając w kolano ,mówiac wszystko ok -