Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od myślenia jest dupa

a miało mnie to ominąć :(

Polecane posty

Myślałam, że mnie to nie spotka. Urodziłam niedawno bobasa. Cieszę się, ale sama się nim opiekuje, mąż dużo pracuje. Mieliśmy spędzić sobotę razem, a on mi mówi, że idzie pić. On rzadko wychodzi ale przykro mi, że woli wyjść niż zostać z nami. Tym bardziej że nigdy nie ma czasu. A teraz wolną chwilę spędzi poza domem. :( a ja nie mam czasu dla siebie, kocham dziecko, ale ciężko mi się z tym pogodzić, bo przed porodem miałam bardzo aktywny tryb życia. Nie jestem leniwą krową, ale nie mogę przywyknąć :( do siedzenia w domu i jedynie spacerów.

A nie nie tylko spacery, jeszcze pranie gotowanie sprzątanie..... masakra

Gość gość
Takie uroki, jakie by dziecko nie było, przez pierwsze miesiące potrzebuje dużo opieki, uwagi, no i tak jest po prostu rozsądnie...Męża angażuj, ale wiesz jak raz na jakiś czas wyjdzie, to też nie panikuj ;), facet czasem po prostu musi :). No i spokojnie okrzepniesz, przyzwyczaisz się, a jak dziecko trochę podrośnie, to będziesz mieć więcej czasu dla siebie :)

Gość gość
Dlaczego miało cię to ominąć, właściwie, co dokładnie ominąć?

Bycie kurą domową, która cieszy się, że spędzi wieczorem czas z mężem, bo nie ma z kim porozmawiać

Gość gość
nie przesadzaj z tą kurą...wolałabyś zostawić dziecko z obcą osobą na cały dzień i biec do korporacji?

Nie, ale trudno mi się przyzwyczaić do monotonii. Powtarzam, że bardzo kocham moje dziecko, ale nie wiedziałam, że bycie w domu tak mnie zdołuje.

Nie, ale trudno mi się przyzwyczaić do monotonii. Powtarzam, że bardzo kocham moje dziecko, ale nie wiedziałam, że bycie w domu tak mnie zdołuje.

Gość gość
każdego mniej czy bardziej dołuje siedzenie w 4 ścianach...ja nigdy nie potrzebowałam tabunu ludzi, a i tak czasem dopada mnie kryzys...ale tak na prawdę 100 razy wolę siedzenie z dzieckiem, któremu jestem bardzo potrzebna i które szczerze się cieszy...niż jakieś prace gdzie najczęściej jest masa zawistnych ludzi, jakieś pseudorelację...

Gość gość
a co jest złego w cieszeniu się że spędzisz wieczór z mężem? :) to dobrze że to cię cieszy, normalne małżeństwa tak mają ;)

Gość gość
mam pewność że poświęcenie się dla rodziny zaprocentuje...bo w pracy to nie raz choć bym na rzęsach stanęła i tak w końcu będzie, że nic nie robię, rzadko to jest w pełni sprawiedliwe :O

Gość gość
a ja pracuje w korporacji wlasnie, dobrze zarabiam, duzo podrozuje, robie tzw. kariere... i nie moge sie doczekac macierzynskiego i tzw 'siedzenia w domu' :D tyle, ze ja w tym czasie zamierzam pomagac mezowi w rozkrecaniu rodzinnego biznesu, duzo czytac, uprawiac sport (chocby pilates z dzieckiem obok na macie), spacerowac, chodzic na rozne wydarzenia kulturalne organizowane specjalnie dla malych dzieci (sa nawet specjalne seanse kinowe, teatrzyki, pokazy, zajecia w basenie, itd wszystko bardzo rozwijajace rowniez dla matki - czlowiek uczy sie cale zycie;)); dbac o urode, planowac nastepne kroki na przyszlosc, gotowac rozmaite wyszukane potrawy, odwiedzac bliskich dawno nie widzianych, rozwijac rozne pasje, na ktore nigdy nie mam czasu a ktore swietnie mozna realizowac z dzieckiem u boku... tylko ludzie nudni sie nudza.

Gość gość
to prawda, że tylko ludzie nudno się nudzą ;)

Gość gość
wiadomo trzeba już mieć mega silny charakter żeby tuż po urodzeniu dziecka czytać ambitne książki, gotować wyszukane potrawy ;)...ale z czasem na prawdę można wiele, a jak się mieszka w dużym mieście, to już w ogóle :)

Gość gość
wszystko zależy...mnie nigdy nie ciągnęło do życia biurowego, ploteczek, tracenia w ten sposób mnóstwo czasu i energii...no ale niektórzy to lubią...stratą czasu jest dla nich pójście na spacer z własnym dzieckiem, a nie ploteczki w pracy.

Ja się nie nudzę, ale czuję że omija mnie moje życie przed dzidzią. Czytanie ze zrozumieniem to trudna sprawa. I nie pracuję w korporacji. Mam zwyczajną, fajną pracę.

Gość gość
a to myślałaś, że po porodzie od razu skoki na bunge, eskapady, koncerty na narodowym i balangi w klubach do rana? ;)

Ciekawy domysł o tych plotkach :o bez sensu, spadam stąd bo matka polka nie może mieć życia przed dzieckiem na tym forum. :o

Gość gość
jak duże jest dziecko ? ;) bo podejrzewam że max 2 miesiące? ;)

Gość gość
no ja sie juz w zyciu 'wyszumialam', i teraz z mila checia spedze troche czasu w spokoju, tzn bez parcia na szklo:) zreszta zamierzam z dzieckiem duzo wychodzic, podrozowac i korzystac z zycia nadal. zeby tylko zdrowie bylo - bo reszta to rzecz nabyta i to kwestia aspiracji, tylko i wylacznie.

Gość gość
tak po prostu jest dla wielu plotki w biurze, to sens życia...nikt nie mówi że masz nie mieć życia, miej! ale kurna gadanie, że to źle bo chcesz spędzić wieczór z mężem :O, że taka z ciebie kura...

Gość gość
no ale pewnie musisz dojrzeć i zobaczyć w pełni, co jest ważne, co to są prawdziwe wartości...fajnie jest mieć hobby, zajęcia...ale nie to stanowi sens życia, tylko udane relacje z rodziną, ludźmi, życie w zgodzie ze sobą...

Gość gość
no jak ma takiego meza, ze siedzi rozwalony na kanapie przed tv, drapie sie po gaciach i pije piwo za piwem to moze faktycznie nie cieszy jej wieczor z nim...? ja tam lubie spedzac czas z mezem, wieczory rowniez, bo przewaznie spedzamy je aktywnie, albo jakos inaczej, ale zawsze interesujaco i zawsze mamy sobie mnostwo do powiedzenia:) jestesmy bratnimi duszami i mamy podobne hobby, pasje, marzenia, dlatego to radosc ze soba pobyc we dwoje. maz czesto gotuje dobre potrawy, wiec nie przemeczam sie przed takim 'wspolnym wieczorem' i mam ochote i sile na wiele przyjemnosci z tym zwiazanych;)

Gość gość
"Takie uroki, jakie by dziecko nie było, przez pierwsze miesiące potrzebuje dużo opieki, uwagi, no i tak jest po prostu rozsądnie...Męża angażuj, ale wiesz jak raz na jakiś czas wyjdzie, to też nie panikuj , facet czasem po prostu musi . No i spokojnie okrzepniesz, przyzwyczaisz się, a jak dziecko trochę podrośnie, to będziesz mieć więcej czasu dla siebie " a co żona nie musi?żona to robokop bez potrzeb?????sprawieldiwie powinno być,mnie też by było przykro

Gość gość
"Takie uroki, jakie by dziecko nie było, przez pierwsze miesiące potrzebuje dużo opieki, uwagi, no i tak jest po prostu rozsądnie...Męża angażuj, ale wiesz jak raz na jakiś czas wyjdzie, to też nie panikuj , facet czasem po prostu musi . No i spokojnie okrzepniesz, przyzwyczaisz się, a jak dziecko trochę podrośnie, to będziesz mieć więcej czasu dla siebie " a co żona nie musi?żona to robokop bez potrzeb?????sprawieldiwie powinno być,mnie też by było przykro

Gość gość
jak matka jest z dzieckiem, to chyba logiczne jest że to ona zajmuje się większość dnia dzieckiem :O

Gość zastanow sie
no wlasnie bo problem nie jest z dzieckiem nigdy, tylko z partnerem:) ojcem tegoz dziecka. jak sie malzenstwo nawzajem wspiera i daje sobie odpoczynek i mozliwosc na realizowanie swoich potrzeb, jak oboje angazuja sie intensywnie w sprawy domowe, to potem nie ma takich tematow i frustracji.