Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaqw

krwawienia w czasie owilacji

Polecane posty

Gość kaqw

witam, mam problem odnośnie mojej owulacji. podczas ostatnich miesięcy zaczęla się pojawiać wydzielina z domieszką krwi natomiast teraz plamienie trwa juz 5-ty dzień i nie jest to miesiączka tylko połowa cyklu. czym to może być spowodowane? mój cykl trwa dlugo ok. 30- 36 dni a okres zazwyczaj 5 dni. powinnam iśc do lekarza?

Gość borsuczyna
najlepiej zgłosić się do lekarza, rozwieje wszelkie obawy

Gość biala mewa
ponoć to normalne zjawisko :)

ja też miewam czasami takie plamienia w okolicach owulacji i zdarzało się, że trwały nawet 4-5 dni, mówiłam o tym ginekologowi, ale po zbadaniu mnie stwierdził, że 'taka moja natura' - jednak jeśli Cię to uspokoi to przy najbliższej wizycie wspomnij o tym lekarzowi

Gość yukki
nie to nie jest normalne skoro nie było tak do tej pory, albo masz nadżerkę, albo jakiś problem z hormonami. powiedz o tym lekarzowi.

A cykle się wydłużają? w połowie cyklu przy długości 30/36dni by tak nawet podchodziło pod krwawienie międzymiesiączkowe. wytłumaczeniem krwawienia międzymiesiączkowego: endometrium/błona śluzowa rozbudowuje sie tak bardzo, że estrogeny nie sa w stanie wpłynać na utrzymanie jego wierzchniej warstwy, która zaczyna sie złuszczać. Może mieć postać plamienia, lub tak intensywne jak normalna miesiączka. Estrogeny odpowiadają za czas przed owulacją. Nie wiem czy się obserwujesz, ale z plamieniem zauważałaś śluz? Takie cykle z krwawieniem pomiędzy zdarzają się na początku dojrzewania, po porodzie, w premenopauzie, albo długich cyklach. 30 dni to nie jest jakiś mega długi. To może pomozesz i to plamienie pojawiało sie przy każdym cyklu, czy tylko dłuższych tj 36 dni? albo w jakim wieku jesteś?

tak yukki pisze, moze być cos narosniętego. Tylko mi sie bardzkiej kojarzy że wtedy plamienie wystepuje przed miesiączką prawidłową. ale tego nie jestem pewna

Gość kaqw
mam 20 lat a cykle trwają po ok. 35 dni ale i zdarzały się 30 dniowe jak i 36 dniowe. bez względu na długość cyklu krwawienia pojawiają się już od dluższego czasu co jest przyczyna mojego niepokoju

Gość vipster
coraz częściej można spotkać lekarzy ktorzy tłumaczą dolegliwości specyfiką natury a nie wykonuja potrzebnych badań -.-' na pocieszenie dodam może że jeśli krwawieniu nie towarzyszy jakiś ogromny ból być może nie jest to jeszcze nic poważnego mimo to warto zaczerpnąć porady fachowca. pozdrawiam :)