Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieczenie

Polecane posty

Gość gość

Witam, niedawno straciłam dziewictwo, stosuje tabletki antykoncepcyjne i od pierwszego dnia miesiączki poczułam lekki dyskomfort, zaczęło mnie piec w miejscu intymnym. Już mam tak tydzień, tylko pieczenia nie odczuwam non stop, tylko od czasu do czasu, co to może być ?

Gość gość
przy tabletkach łatwiej o infekcje-szczególnie grzybicę,stosuj sobie na codzień coś z kwasem mlekowym.ja używam provag żelu-codzień po wieczorenj kąpieli-to wystarcza/można też po stosunku/. ewetualnie możesz brać jeszcze probiotyki dla kobiet..

Pamiętaj również o tym, że infekcje u mężczyzn mogą nie dawać żadnych objawów. Współżyjąc z nowym partnerem możesz mieć dolegliwości, nawet jeśli on się czuje dobrze.

Gość gość
Twój partner seksualny mógł "sprzedać" ci jakąś infekcję lub nawet do tego wystarczą czasami jego nieumyte ręce. Także hormony, które bierzesz predysponują do infekcji intymnych - warto abyś do nich provag sobie zażywała to probiotyk, który zapobiega infekcjom moczowo - płciowym i osłania jelita, ja też go zażywam bo też biorę pigułki.

Gość gość
Ja myśle podobnie jak Magda, że to otarcia po seksie, zwłaszcza, że nie dawno rozpoczęłaś współżycie. Proponowałabym stosowanie provag żelu, codziennie po kąpieli, nawilża i łagodzi podrażnienia, a przy tym dba o właściwe pH pochwy.

Gość Lidddi
Miałam podobne problemy, teraz zawsze po stosunku podmywam się płynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym i zakładam sobie dopochwowo invag. Probiotyk chroni mnie przed infekcjami intymnymi i zmniejsza uczucie dyskomfortu.

Gość gość
Tabletki mogą dawać ci suchość w pochwie.uprawiając czesty sex zostalaś otarta stąd pieczenie.Twoja pochwa jeszcze nie przywykła do częstych stosunkow.Stosuj zel ,aby bardziej nawilżyc scianki.Twój parner wkladając ci rece do pochwy mógł przenieś ci zaraski.

Gość gość
Przed seksem warto posmarować się provag żelem, nawilży Cię co znacznie ułatwi zbliżenie a dodatkowo chroni przed infekcjami ponieważ zawiera kwas mlekowy i nadtlenek wodoru. Sprawdza się również w podróży, po basenie, siłowni, po goleniu.

Gość gość
ja też polecam provag żel na pieczenie czy świąd, można go dostać bez recepty za kilkanaście złotych, używam od 2 lat:)

Gość kidabion
Moga to byc otarcia po seksie i wspomniany żel Ci pomoże albo zachwiania równowagi mikroflory pochwy na skutek zażywania tabletek antykoncepcyjnych. I tutaj poleciłabym Ci Lactovaginal, który szybko i skutecznie zregeneruje flore, zanim rozwinie sie infekcja.

Gość gość
niestety antykoncepcja predysponuje zarówno do suchosci jak i infekcji, to jakby ich skutek uboczny.Możesz brać probiotyki żeby to trochę zniwelować.Mnie się sprawdza invag. Stosuję go co jakiś czas-przez 7 dni. Na samo swędzenie doraźnie dobrze działa clotrimazolum,ale jak te objawy będą wracać to idź do lekarza.

Gość gość
lactovaginal jak najbardziej, do tego dobry płyn do higieny intymnej, np. laktacyd. jeśli szybko nie zacznie ci przechodzić idź do ginekologa.