Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nina2488

Nauki przedmałżeńskie w Poradni Rodzinnej

Polecane posty

Co myślicie na ten temat. Byłam na takich naukach i Pan,który prowadził wykład kazał mi mierzyć temperaturę notować w kalendarzyku i obserwować śluz a na następne spotkanie przynieść mój wykres!

Gość gość
no ok ale to jest informacja dla mnie mogłabym ten wykres pokazać lekarzowi a nie obcemu facetowi co go to interesuje!

Gość gość
Niestety przymus :(

Gość gość
Ok mogą mówić o " Świadomym planowaniu rodziny" ale nie nakazywać komuś takiej formy "naturalnej anty koncepcji" bo tak jest zgodnie z Kościołem.

mieszkam w niemczech,u nas takie zachowanie juz podchodzi pod paragraf.przeciez to intymne sprawy.u nas nazywa sie takie zachowanie molestowaniem seksualnym,w polsce naukami przedmalzenskimi:D

Gość gość
To jest właśnie Polska a najgorsze jest to, że jak nie od będę tych " nauk" to mi ksiądz ślubu nie udzieli. Według mnie to jest chore bo z przyszłym mężem nie mamy po 16 czy 18 lat tylko 25 i 27.A chcą nas na siłę uświadamiać.

ja rozumiem wiare i te sprawy ale litosci!!!obcemu facetowi takie rzeczy pokazywac?moze odpuscie sobie koscielny cywilny to tez slub a co;)ten kosciol w polsce to sie juz naprawde rozbestwil