Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienia dzieci w UK

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, szczepicie swoje dzieci? Czy to jest obowiazkowe? Moja corka ma 3 lata, dotychczas ja szczepilam, ale teraz przed nami druga dawka MMR i mam pietra. Czytam i czytam o tych szczepionkach, o powiklaniach i generalnie boje sie. Jak wasze dzieci reagowaly na te szczepionki?

a jak Twoje dziecko zareagowało na pierwszą dawkę i pozostałe szczepionki? z moimi jak dotąd ok, córka jeszcze nie miała drugiej dawki, ale jak przyjdzie czas to dostanie, ta pierwsza dawka była by na darmo, gdyby teraz zrezygnowac z drugiej...

Gość Keerah2
ja szczepilam jak dotąd. maly ma 4 miesiące. jak przyjdzie czas na mmr to sie grubo zastanowię albo postaram się załatwić żeby dostal to w oddzielnych szczepionkach. jakos tyle tych komentarzy na temat tej mmr ze trochę się obawiam pomimo iż wierzę ze szczepionki maja korzystny wpływ to ta jedna jakos budzi obawy.

Gość gość
W Poslce to by chcieli miec te wszystkie szczepionki co ty mozesz miec za darmo!!!!!!!!!!!! a co ma sie dziac dziecku? NIC ZYJA WSZYSTKIE :D

Gość tehnic1234
Hey ja mam synka tez prawie 3 lata I w grudniu ma miec 2 dawke MMR I zdecydowalismy z mezem ze go nie szczepimy. Rowniez bardzo sie boimy co bedzie po I podjelismy decyzje ze moze wrocimy do szczepien w przyszlosci ale nie teraz.

Gość gość
moj juz ma ponad 3 lata i jeszcze 2 dawki mmr nie dawalam. nie spiesze sie, po pierwszej dawce dostal zapalenia oskrzeli i byl w bardzo zlym stanie. nie spiesze sie z druga. w przedszkolu poki co nie naciskaja.

Gość gość
Ja szczepilam moje dzieci pojedynczymi szczepionkami na Odrę , Swinke i Rozyczke , sa drogie nie powiem , ale ja wole nie ryzykować zdrowia moich dzieci , za Odrę zaplacilam ostatnio 120 funtów za szczepionke .

bo druga dawka to teraz na ok. 3,5 roku... jeśli dziecko przeszło pierwszy mmr to nie wiem, czego się boicie przy drugim, odra w Walii już się skończyła? nie rozumiem, dawać 1 dawkę, a drugiej nie...

Gość gość
Nie dawajecie MMR a pozniej dziwia sie ze dzieci chore.

Gość gość
Jak sa chore??? Wszystkie dzieci znajomych mialy lacznie z moim i nic im nie jest! O co wam chodzi??

skoro 1 szczepionka MMr poszła gładko to druga tym bardziej,dziecko jest juz starsze i jest mniejsze ryzyko jakichkolwiek komplikacji bo jakby miały być to byłyby po pierwszej dawce...

Gość gość
Fakt , jak pierwsza kojarzona szczepionka poszla ok , to druga mozna szczepic . Ja mam dwie kolezanki ktore maja dzieci autystyczne , pierwsza Ewa zaszczepila Piotrusia potrojna szczepionka MMR , Piotrus ma gleboki autyzm , ma teraz 8 lat , nie mowi , nie ma z nim kontaktu wzrokowego , zupelnie nie reaguje , a przed szczepionka rozwijal sie jak normalnie funkcjonujace poltoraroczne dziecko, Ewa mowi ze nie moze ogladac nagran jak Piotrus byl maly bo je na nich lyzeczka , macha papa, mowi mama, dada, chodzi po schodach , po szczepionce wszystko odeszlo , nie umie nic . Druga kolezanka widziala ze z jej dzieckiem jest cos nie tak , dala mu pojedyncze szczepionki , Kuba ma 10 lat i ma Aspergera , a co by bylo gdyby dala potrojna ? nikt tego oczywiscie nie wie, ale Magda dziekuje bogu ze podjela taka a nie inna decyzje bo chociaz Kuba ma Aspergera to swietnie funkcjonuje , jedyne co, to ma obsesje na punkcje zamykania drzwi i okien no i odbiega troche od nory intelektualnie ale to nic w porownaniu do Piotrusia .

Gość gość
* odbiega od normy

Gość gość
Moja corka miala pierwsza dawke i dostala infekcij miala czerwona reke i wkolo tego biala otoczke zastanawiam sie nad druga

Gość gość
Szczepienia w UK nie sa obowiazkowe. MMR i flu moga powodowac autyzm. Ja nie szczepie tymi szczepionkami.

Gość gość
Zdecydowanie odradzam szczepienia dzieci, podobno chronia przed chorobami wieku dzieciecego ( jest wiele spekulacji na ten temat )ale w zamian funduja naszym dzieciom wiele przewleklych chorob ukladu immunologicznego i neurologicznego, radze dobrze zbadac temat zanim podejmiecie decyzje o zaszczepieniu swoich dzieci , sama zaufalam szczepieniom i tym samym zrujnowalam zdrowie mojemu pierwszemu dziecku....

Gość Clairdelune
No Ok. Nie zaszczepia bo choroby immunologiczne i tak dalej...ale co jak nabawiła się jednak nieszczepione takiego choróbska ? Co wtedy jak np dziecko które ma kilka tygodni zachoruje ? Przecież to postępuje w kilka godzin