Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam dzieci ze Wzmozonym Napieciem Miesniowm - pytanie

Polecane posty

Gość gość

Kiedy Wasze dzieci zaczely same siadac, raczkowac, chodzic?

Gość gość
Jestes pewna, ze dziecko ma WNM? Mi tez wmawiala pediatra rozne dziwne schorzenia, bo dziecko nie rozwijalo sie ksiazkowo (siadalo samo-9 mies, raczkowalo-11, wstawalo przy meblach -13, samo poszlo w wieku 15 m-cy niecalych). I teraz zagadka, po korej dalam na luz i pozwolilam dziecku sie rozwijac w swoim tempie: -neurolog prywatnie -stwierdzil, ze dziecko zdrowe, -neurolog na nfz-powiedzial ze dziecko ma obnizone napiecie, -rehabilitant prywatny-stwierdzil wzmozone napiecie Do wszystkich co chwile wysylala mnie ped9atra, bo dziecko powinno to czy tamto. W koncu pojechalam do kliniki specjalistycznej z dzieckiem i tam lekarz zrobil wielkie oczy po badaniu, ze z czym ja przychodze, skoro dziecko rozwija sie dobrze. Zabronil stawiac dziecko (co kazal robic rehabilitant), cwiczyc na sile.

Gość gość
tak, to, ze ma WNM jest akurat pewne na 100%, sama to zaobserwowalam. mala ma napiecie w miesniach brzucha, rehabilitowana od 3mz. zreszta tu chodzi o dziecko siostry. za dwa tygodnie skonczy rok, niby juz lepiej, ale nie siada sama, nie raczkuje o chodzeniu nie wspominajac.