Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila25ee

Czy teoretycznie jest możliwość ciąży?

Polecane posty

Gość kamila25ee

Cześć. Wczoraj kochałam się z chłopakiem. Był to mój pierwszy raz więc jak wiadomo nie byłam jeszcze doświadczona. Mam niespełna 19 lat. Z chłopakiem jestem 1,5 roku. Stosunek był z prezerwatywą. Nie trwał długo. Chłopak nie doszedł we mnie, tylko już "poza mną". Po wszystkim mówił, że prezerwatywa nie pękła. W czasie stosunku trochę się ześlizgiwała i trzeba było ją poprawiać. Po stosunku zauważyłam, że wyszło z prezerwatywy trochę płynu preejakulacyjnego. Czy w takim przypadku jest teoretycznie możliwość ciąży? Mam cykle 32-36-dniowe. Wczoraj był mój 30 dzień. Najprawdopodobniej byłam już po owulacji. Był to mój pierwszy raz, także panikuję nawet w tym przypadku, ale myślę, że każda tak miała :)

Blizniaki, gratulacje ! 🖐️ Swietny odzial maja w Piekarach, czworaczki biora tam hurtem, wiec i z parka sobie poradza.

Gość gość
nie.nie ma na 100%.... poczytaj , może biologię powtórz...

Gość kamila25ee
Biologię akurat to ja znam dobrze. Nawet pisałam ją na maturze na rozszerzeniu. Po owulacji właściwie nie ma możliwości ciąży. Ja jednak mam bardzo nieregularne cykle. Raz jest to 30 dni, raz 32, potem 36 także nie wiem czego mogę się spodziewać. Był to mój pierwszy raz, także, no mówmy szczerze, nie znam się na tym od tej praktycznej strony, bo wcześniej tego nie doświadczyłam. Biorę też pewne tabletki od kilku, bo mam problemy ze zdrowiem. Wiem, że antybiotyki mogą opóźnić owulację, ale te, które zażywam nie są antybiotykami. Czy zwykłe tabletki także mogą tą owulację opóźnić?

Gość adam lewarek
To prawdopodobnie rakmacicy przykromi. pozdrawiam Adam

Gość gość
Teoretycznie - nie. Skoro 30. dzien, to szanse sa nikle. Gorzej byloby, gdyby wydarzyloby sie to przed owulacja, bo plemniki moga przezyc do 7 dni (w dogodnych warunkach - odpowiednia konsystencja sluzu). A cykle masz regularne (cykle regularne, czyli 25-35 dni, np. 29-dniowy, potem 31-dniowy, nastepnie 25-dniowy - to caly czas regularne)? Gdybys np. miala 28-dniowy, potem 39-dniowy, 15-dniowy, to mozna byloby sie martwic... W preejakulacie sa plemniki, lecz jest ich niewiele, chociaz wystarczajaco do zaplodnienia. Po 10 dniach, a juz najpewniej po 14 dniach od stpsunku mozesz zrobic test lub (niekoniecznie, jesli chcesz miec 100-procentowa pewnosc) test beta HCR. Ten ostatni kosztuje ok. 30 zl.

Gość gość
Nie doczytalam drugiej wypowiedzi... Poczekaj na okres. Nie martw sie, jesli pojawi sie pozniej - moze byc wynikiem Twojego stresu. A w razie niepewnosci - krwawienie implementacyjne trwa do ok. 3 dni i jest bardzo male (np. brazowe) i wystepuje po kilku dniach od zaplodnienia. Nie wystepuje tez w kazdym przypadku (30%). Jesli nie sa to antybiotyki, to nie powinny wplynac na cykl.

"Po stosunku zauważyłam, że wyszło z prezerwatywy trochę płynu preejakulacyjnego." I A po czym rozpoznałaś, ze to preejakulat? :D

" Ja jednak mam bardzo nieregularne cykle. Raz jest to 30 dni, raz 32, potem 36 także nie wiem czego mogę się spodziewać. " 30 -32 to są regularne cykle, żadna kobieta nie ma idealnie równych cykli przez całe życie, a 30 - 36 czasem to tylko małe wahniecie. Doucz się kobieto o swojej biologii i płodności, bo tym sposobem wpędzisz się w nerwicę a wpadkę i tak zaliczysz :P