Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile zjadaja waszego pokarmu?

pytanie do mam karmiacych odciaganym mlekiem

Polecane posty

Ile ml wypijaja.wasze niemowleta? Ostatnio chcialam wyjsc i odciagnelam 70 ml mleka,balam sie ze bedzie to za malo. Dziecko wypilo tylko 60ml i bylo najedzone tak jak zawsze z 2,3 godziny. Przybiera bardzo ladnie,ma 11 tyg.

Gość nikt tak nie karmi??
??

Gość leniwa krowa
mój jest na mm i odciąganym, ma 11 tyg. wypija całe lub niecałe 120 ml. Starcza dzidzi na 4 godziny. Ale to co innego niż podanie butli i karmienie piersią, pewnie wtedy ma mniej rozciągnięty żołądek. No i mój chłop jest duży :)

Gość leniwa krowa
mój jest na mm i odciąganym, ma 11 tyg. wypija całe lub niecałe 120 ml. Starcza dzidzi na 4 godziny. Ale to co innego niż podanie butli i karmienie piersią, pewnie wtedy ma mniej rozciągnięty żołądek. No i mój chłop jest duży :)

Moj tez jest duzy,wazy 6 kg,ma 68 cm. Dlatego ta ilosc mnie bardzo zdziwila bo wiem,ze nawet mm dzieci w tym wieku potrafia wyduc ponad 100ml. Po kapieli i posilku trwajacym ok 5 min(2-3min efektywnego ssania,potem to juz przyjemnosc) potrafi zasnac na 4-max 6h). Pare tyg.wczesniej podawalam mu mm przez kilka dni to tez wypijal 60 ml i za 2h sie.dopominal(wtedy lekarka jak zalecala mm to twierdzila,ze wypije nawet 120 ml,sadzac po tym jak przybiera na wadze)

Moj tez jest duzy,wazy 6 kg,ma 68 cm. Dlatego ta ilosc mnie bardzo zdziwila bo wiem,ze nawet mm dzieci w tym wieku potrafia wyduc ponad 100ml. Po kapieli i posilku trwajacym ok 5 min(2-3min efektywnego ssania,potem to juz przyjemnosc) potrafi zasnac na 4-max 6h). Pare tyg.wczesniej podawalam mu mm przez kilka dni to tez wypijal 60 ml i za 2h sie.dopominal(wtedy lekarka jak zalecala mm to twierdzila,ze wypije nawet 120 ml,sadzac po tym jak przybiera na wadze)

Gość leniwa krowa
to mój ma podobne wymiary ;) widocznie twojemu to wystarcza. Mój brzdąc w nocy śpi na mm i moim mleku, obojętnie które na noc podam, max 7 godzin. Może twój lubi częściej a mniej :)

Gość leniwa krowa
a przy dokarmianiu mm dzidzia pije mało, mój niestety musiał szybko zakończyć picie z piersi :( ale jak zaczął być karmiony mm to wypijał 30ml i ulewał. Ale powoli się przyzwyczaił. Teraz już normalnie mm pije, ale jak pije mleko odciągnięte, to mu widać bardziej smakuje.

Najwidoczniej wystarcza. Ale jakby zjadal wiecej to i dluzej syty by byl. Szczegolnie w nocy by sie przydalo,bo chwile pociaga po pierwszej dluzszej pobudce i budzi sie po ok 2h. Tak juz do rana.czasem nad ranem to i po godzinie sie dopomni,ale to raczej dlatego,ze tylko popija i spi dalej.jakos nie moge go zachecic do efektywniejszego ssania,zasypia i koniec.glaszcze po policzku jak pije i robi dluzsze przerwy,laskocze po brodzie,jak wypusci brodawke to laskocze po usteczkach a one zacisniete i nie reaguje.

Moze znajda sie jakies inne mamy karmiace odciagnietym mlekiem? Na prawde ciekawi mnie ile ml wypijaja inne niemowleta

Gość gość
mnie tez to bardzo ciekawi bo kazdy pediatra i kazda polozna mowia co innego. Ja karmię butelką mlekiem odciągniętym nie dokarmiam zadnym sztucznym. Polozna była u mnie w 6 dobie zycia dziecka powiedziała ze kazda doba to 10 ml i tak zwiększac do 10 doby zycia a po 10 dobie zycia dziecko moze zjesc od 100 do 120 ml ale jezeli byloby jeszcze glodne to mozna maksymalnie dodac do kazdego karmienia 30 ml. Tydzien pozniej byłam na wizycie u lekarza. i pani pediatra stwierdziła ze to za duzo. Moje dziecko ma obecnie 15 dni i zjada roznie raz 80 raz 90 najwiecej zjadła 100 ale to dobiero dzisiaj. Sporadycznie sie ulewa. Mamy jakie macie doswiadczenia przy karmieniu butelka swoim odciągnietym mlekiem?

Gość gość
No i budzi się na karmieni co 2,5- 3 h, jedne spanie ma zazwyczaj takie dluzsze 4 godziny czasami 5

Gość gość
Ja juz w szpitalu mialam poranione sutki, leciala z nich krew i ropa, przy przystawianiu dziecka myslalam, ze sie zes... z bolu, serio. Po wyjsciu ze szpitala odciagalam swoj pokarm i dawalam mm. ale z 2 piersi dalo sie tylko odciagnac 20 ml mojego mleka, ktore dziecko polykalo w mgnieniu oka i plakalo-dopijalo nawet 90 ml mm-a mowa tu o noworodku ! mleko z piersi tylko przy odciaganiu kapalo malutkimi kroplami, powolutku i to tylko z jednego kanalika. wiec zrezygnowalam z odciagannia.

Gość gość
No i moje dziecko od razu wypijalo 90 ml mm, nie ulewalo, spalo po nim 4 godziny.

Gość gość
czy są tu jeszcze jakies mamy majace doświadczenie w karmieniu odciągniętym mlekiem

corka ma dzis 8 tygodni, dopiero od niedawna łapie pierś ale wcześniej jakieś 3 tyg temu wypijała po 100 -110 ml i chętnie by jeszcze zjadła, raz wtedy wypiła 140 ml ale to jednorazowo. Teraz już karmię piersią i dokarmiam MM, mam dwa pełne KP, dwa częściowo KP i MM i dwa MM po 130 ml, odciągam tylko małe ilości żeby rozpuścić Latopic. w środę ważyła 4600 z pampersem i body, czyli ok 4400g. Jak się urodziła 2670g i 51 cm.

Gość gość
u mnie córka ma 2 tygodnie, urodziła się niewielka. Zjada odciągniętego mleka 40-90ml (90 wydoiła 2 razy, ale aż nosem potem posżło :/) średnio zjada 60/70. Budzi się co 3-4h w nocy śpi po 6h. Je ok 5-6 razy dziennie.

Gość mysza_987877
U mnie bardzo podobnie jak powyżej....