Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Surinda

Co mi jest? Czy to grzybica pochwy?

Polecane posty

Gość Surinda

Od niedzieli odczuwam swędzenie przy wejściu do pochwy. Mam tam zaczerwienione. kiedyś już coś takiego miałam. Gdzieś w wieku 13 lat. Miałam i nikomu nie powiedzialam i samo wszystko zniknelo po tygodniu czy dwóch. Teraz mam prawie 16 i troche obeznalam sie w temacie i wiem że nie powinno sie nic nie robic. Znalazlam w apteczce mamy maść clotrimazol i już chcialam sie posmarować ale akurad dostalam okresu. I co mam zrobić? Przeczekac te 5 dni? Czy działać jak najszybciej? WIem że może powinnam ale narazie wykluczam wizyte u ginekologa.

Gość Surinda
Czemu? Czy to naprawde konieczne? Ile takie coś trwa dni?

Gość gość
Ja polecam Abiofem jest bardzo skuteczny w walce z grzybicą i jest bez recepty

Gość gość
bez recepty? no nie wiem..

Gość gość
powiedz mamie co się dzieje i idź do ginekologa. lepiej sprawdzić co się dzieje i wyleczyć się, niż męczyć się tygodniami. po leczeniu warto zastosować probiotyki dla kobiet, np. provag doustny, żeby zapobiec nawrotom infekcji.

Gość Betty Q
Skoro samo przeszło to z pewnościa nie była to grzybica, bo ona sama nigdy nie przechodzi. Po prostu tuż przed okresem oraz zaraz po mikroflora pochwy jest osłabiona i czasem odczuwamy lekki dyskomfort w postaci pieczenia czy swędzenia. Wystarczy wtedy wzmocnic mikroflore i dyskomfort mija, często przechodzi właśnie samo. Ja wtedy używam provag żelu, który zawiera kwas mlekowy. Fajny, łatwy w użyciu specyfik.

Gość Monia2422
Moja przedmówczyni ma rację wraz z krwią miesiączkową wypłukiwane są bakterie kwasu mlekowego co osłabia naszą mikroflorę i wtedy nie trudno o infekcję, powinnaś zrobić sobie kurację 10-dniową probiotykiem dopochwowym invag, zawiera on polskie szczepy bakterii dzięki czemu dobrze kolonizuję pochwę. Pozdrawiam

Gość gość
10 dni probiotyki ? strasznie długo macie coś skuteczniejszego ... znaczy w krótszym okresie czasu

Gość sarenka_2907
leczenie zazwyczaj musi trochę trwać żeby było skuteczne. Zobacz sobie taki lek Abiofem, ja go używam.

Gość gość
Ale ten abiofem jest bez recepty czy on jest naprawdę taki skuteczny?

Gość gość
musisz spróbować bo inaczej się nie dowiesz... mimo naszych zapowiedzi czy polecania

Gość gość
Każdy inaczej reaguje na różne leki czy preparaty ale to że bez recepty nie znaczy że gorszy czy słabszy to akurat nie prawda

Gość imit
też się zastanawiam nad tym lekiem, ale chyba go kupię, opinie o Abiofemie są bardzo pozytywne.

Gość gość
tylko wizyta u ginekologa i odpowiednie leczenie przyniosą rezultaty. wszystkie skuteczne leki sa na receptę. po leczeniu bez recepty można sobie kupić lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej, działa szybko, wystarczy go stosować parę dni.

Gość gość
na świąd może pomóc provag żel, można go dostać bez recepty, może masz jakieś uczulenie lub jakąś infekcję od basenu itp. po okresie idź do lekarza, nie panikuj zbyt wcześnie

Gość gość
Może masz uczulenie na majtki. Z jakiego są materiału lub w czym ich bierzesz.Jakich kosmetyków/mydeł używasz?

Gość lady bronka
kup sobie jakiś probiotyk dla kobiet, może doustny provag, jesli zmieniłas proszek do prania wypłukaj jeszcze raz dokładnie bieliznę, ale jeśli ci nie minie szybko idź do ginekologa.