Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrawaTywe ufająca

Czy Bóg was wysłuchał?

Polecane posty

Gość PrawaTywe ufająca

Bo mnei tak i to wielokrotnie, chociaż czasem nie dostrzegałam jego pomocy, ale potem okazywalo sie ze tez mi pomogl tylko w inny sposob niz tego oczekiwałam, ale On wie co robi, ma dla nas wielki plan. Niezbadane są wyroki Boskie 🖐️ JEZUS WAS KOCHA 😘

Gość PrawaTywe ufająca
Podnosze

Gość PrawaTywe ufająca
Chwalmy Pana 😘

Gość mariannaccccc
k***a nie

Gość mariannaccccc
bóg nie istnieje :)

Gość nieessstey
nie

Gość basiakkkk
Oj wielokrotnie czasem myśle że życie jest realizacją Jego scenariusza Ja na dodatek mam taki dar że czasem śnią mi się wydarzenia które dopiero maja nastąpić początkowo wydaja mi się smieszne ale gdy się faktycznie realizują ...dziwne uczucie

Gość PrawaTywe ufająca
marianna - DOkladnie cytujesz moje slowa sprzed kilku miesiecy :) basiak - Bóg ma dla nas wielki plan, tylko ludzie czesto maja wlasny zupelnei inny plan i sami sobie stwarzaja problemy.

Gość mariannaccccc
buhahah. to wlasnie nazywa się racjonalizacją. w obliczu bezsensu i okrucienstwa rzeczywistosci nic innego nie robimy jako ludzkosc tylko racjonalizujemy. inna sprawa ze logiczne pojmowanie rzeczywistosci tez nie przynosi dobrych rozwiazan ludzkosci - vide komunizm.

Gość mariannaccccc
Zresztą, w sumie, skąd mamy wiedzieć co stworzyło galaktykę? Ale ten Bóg byłby szalenie nieproduktywny, nieprawdaż? Po co fundowałby nam takie piekło zawieszone na malutkiej planecie w ogromnym wszechświecie, z ludem mordującym się wzajemnie i z niesamowitym cierpieniem? Jakikolwiek byłby w tym sens, ja go nei dostrzegam :)

Gość PrawaTywe ufająca
Bóg ludziom nie zafundował piekła, sami je sobie fundują, mają wolną wole, na początku na ziemi był raj ale ludzie sami doprowadzili do tego co dziś... Ale jest w piśmie napisane "Błogosławieni którzy płaczą albowiem będą się radować"

Gość mariannaccccc
po c***a takie gierki? czyżby się nudził?

Gość mariannaccccc
puk puk cisza :(

Bóg istnieje :) szukam czegos mojej tworczosci. Pokaze wam historie ktora sam pisze :) Mniej wiecej w tym temacie. Fikcja - ale warto tak myslec o Bogu :)

Gość mariannaccccc
nie istnieje niestety, a jeśli istnieje to raczej jest to bog nieingerujący.

A czy Ty ingerował byś jeżeli dajesz życie swojemu stworzeniu a ono Chce Twoje królestwo. Tak zrobił szatan. Dlatego Bóg dał nam wole by sie to nie powtórzylo. Nie - On nie bedzie ingerował

Gość mmmmmmmmmmzx
Wystarczy Poczytać Pismo św ,Przepowiednie królowy Saby ( z czasów Salomona) i włączyć telewizor (informacje) i zobaczyć jak się to wszystko.... spełnia Naprawde trzeba być ślepym i głupim by nie dostrzegać działania Boga

Gość mariannaccccc
bóg jest wszechmocny, ponieważ jest bogiem, nieskonczonoscią. zlo w ogole nie powinno istnieć. jesli istnieje - to dlatego ze bog tego chcial. jesli chcial - to jest s********m.

Popadłem w niełaskę Starożytnych Bogów i teraz muszę znaleźć dziewicę która da się wrzucić do wulkanu w ofierze dla Nich... no i wulkan w sumie też muszę skołować... wtedy odzyskam łaskę Starożytnych Bogów i znowu będą mnie wysłuchiwać.

Gość gość
A jaki mial plan usmiercajac moje nowonarodzone dziecko? Taaaaak bardzo nas kocha

Gość gość
to ze zabrał nie znaczy ze ciebie nie kocha musiał to byc błąd lekaza znam jedna kobiete co lekaz uszkodził głowe podczas porodu i ma paraliz dzieciecy

Gość PrawaTywe ufająca
Ale dziecko jest juz w lepszym świecie.

Nikt nie powiedział że Bóg jest dobry. Bóg za to na pewno jest miłosierny. On też wymagał ofiar. Czy wam sie to podoba czy nie ustalił on prawa. Bóg jest sędzią sprawiedliwym który za dobre wynagradza a za złe karze. Ale Bóg jest też miłością. Jeżli żyłeś nadzieją i wiarą choć byłeś zły to masz szansę że stawi się za Tobą Jezus. Wtedy Bóg nie będzie Cię sądził jako sędzia sprawiedliwy ale stanie przed Tobą jako ojciec miłosierny. Bóg ustalił nam prawa , a my albo je bedziemy lamac albo przestzregac. Ale dzis w wielu ludziach nie ma Boga stad takie bezprawie. Sąd ostateczny i tak nas nie minie. Nikogo z nas

Gość mariannaccccc
po c***a bawiłby się w takie nonsensy? po co to wszystko? nudzi mu się?

Gość PrawaTywe ufająca
Byście czytali Biblie to byscie wiedzieli dlaczego na swiecie dzieje sie tak i dlaczego Bóg nieraz postepuje w taki sposob jakiego nie rozumiemy 🖐️ NIezbadane są wyroki Boskie, niezbadane...

Gość gość
Tak i ludzie na odbicie boskie sa doskonali? Uzyznic glebe??? Ludzie a szczegolnie ty sa naprawde pomyleni!

Gość barraabala
,,A jaki mial plan usmiercajac moje nowonarodzone dziecko? " Może kiedyś zrozumiesz..... Zauważ że On pozwolił na uśmiercenie ,wyszydzenie,upokorzenie swojego syna