Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa2406

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość aaa2406

Hej, mam problem. Od dłuższego czasu podczas okresu strasznie boli mnie brzuch, tak że nie da się normalnie funkcjonowac. Chciałabym iśc do ginekologa ale się boję, bo nie chcę badań. Jak wygląda pierwsza wizyta? Będą jakieś badania? Proszę o pomoc bo zależy mi na czasie.

Gość gość
Nawet jak bedzie chcial cie zbadac, to nie musisz sie zgadzac. Ale swoja droga moze nie byc wyjscia, skoro chcesz, zeby ci pomogl, to musii ustalic, dlaczego boli cie ten brzuch... Na pocieszenie powiem ci, ze ja pierwsze badanie ginekologiczne mialam w wieku ok. 11lat i nie umarlam z tego powodu.

Gość gość
To nic strasznego. Pokażesz mu c*pkę i c**j.

za pierwszym razem było strasznie, później poszłam z problemami, więc olałam wstyd. ale i tak zawsze później w ten dzień muszę się naj***ć, by zapomnieć. do faceta bym nie poszła za żadne skarby, nie w moim stylu rozkraczać się przed obcym mężczyzną :classic_cool: i nie wierzę, że wszystkie kobitki są niedelikatne i niemiłe, byłam łącznie u 3 i każda była w porządku. może dlatego, że byłam prywatnie.

Gość aaa2406
To badanie jest potrzebne zeby ustalic dlaczego boli mnie brzuch? Boję się i gadanie ze to normalne, ze lekarz duzo widzial po prostu mi nie pomaga.

rozumiem Cię, mam tak samo z ginami facetami, dla mnie mówienie o tym, ze to normalne jest dziwne, bo to..... nie jest normalne :classic_cool: chyba, że wypowiedzą się cieżarne i matki, które sie milion razy rozkraczają, albo może po stracie dziewictwa wszystko im jedno kto paczy. to jest problem czysto psychologiczny.

Gość aaa2406
No wlasnie dlatego nie wiem czy pojsc ale chlopak mnie namawia bo moje bole sa okropne do tego dochodza inne dolegliwosci, jednym slowem masakra.

Powinnaś pójść moim zdaniem, bo chyba lepiej za wczasu wiedzieć co się dzieje niż później lamentować że nic się nie zrobiło w tym kierunku.Ja też ostatnio byłam na pierwszej wizycie-u kobiety- na dodatek nie współżyję więc bałam się badania podwójnie. Co do wstydu...hm maly dyskomfort do momentu położenia się na łóżku, potem jest Ci wszystko jedno. Wiem że gadanie że to jest tylko lekarz nic nie daje ale musisz sama sobie w głowie ułożyć i się przekonać do tego. Badanie-hm no nie że bolesne ale pewnego rodzaju dyskomfortowe ale do zniesienia i na pewno nic złego Ci się nie stanie:) Oczywiście nie musisz się godzić na badanie wewnątrzmaciczne ale to chyba wizyta nie będzie miała do końca sensu... Także ze spokojem umów się do jakiegoś poleconego ginekologa(myślę ze na pierwszy raz lepiej do kobiety)i wizyta na pewno Cię uspokoi. Ginekolog musi określić czym są spowodowane tak bolesne miesiączki... Po co się męczyć cały czas skoro badanie zajmuje co najwyżej 15 minut.

Gość aaa2406
Dzieki:) postaram sie dobrze nastawic psychicznie i chyba pojde :)