Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetaaaa83

E - papieros

Polecane posty

Gość Anetaaaa83

Witam, Pomóżcie:) Moja mama wydaje krocie na papierosy...ledwo wiąże koniec z końcem..co miesiąc muszę jej pomagać..ale ona z fajek nie potrafi zrezygnować!!W*****a mnie już maksymalnie!!ale gadaj z taka jak ona sie popłacze i powie - słaba jestem no co!!! Czy taki e papieros zmniejsza koszty??? Wiem, że ona nie rzuci!!nic do niej nie trafia...tabletki nie, plastry nie:( Chodzi mi więc tylko o koszty...bo nie po to zarabiam żeby ona na fajki wydawała!!puszcza moją kasę z dymem!!

Gość gość
napoczatku musisz kupic apierosa- lepiej drozszy bo te tanie to gowno warte-leją olejki psuja sie maja do d**yladowarki i potem trzeba wsyztko wymieniac ale napewno duzo taniej miesiecznie wychodza olejki niz zwykle papierosy

Gość gość
ale nie kazdy potrafi sie przesatwic duzo osob palilo i po ok 2-3 mcach rzucilo ale znam tez takich co pala ponad 6 mcy i sobie chwalą moj maz pali jakis 3 miesiac i poki co twerdzi ze do zwyklych nie wroci

Gość Anetaaa83
No jestem w stanie zainwestowac w droższego papierosa... one mają jakieś kartomizery czy coś tak?i do nich trzeba dolewać ten płyn? ile kosztuje taki płyn i na ile starcza?chodzi mi juz od dobry płyn nie jakieś badziewie... A jest ktoś kto może pali takie?i wyliczył może o ile zmniejszyły się jego koszty??

Gość Anetaaa83
O nie...jak mnie załatwi tak, że przejdzie znowu na te zwykłe to przestanę się do niej odzywać!!! mam już dość...k***a mać!!!wiecznie na debecie..ale fajki są!! Gdyby to była obca osoba to miałabym w d***e!!! ale cholera jasna...

Gość geagaa333
pale E od jakiegos czasu i napewno nie wroce do zwyklych. ogromna oszczednosc kasy i zdrowia.

Gość lknkjnkj
a moze napiszcie jakis dobry, wypróbowany model?

Gość geagaa333
Za pierwszym razem musisz zainwestowac w E to wydatek ale potem miesiecznie wyglada to tak. Na zwykle fajki wydawalem ponad 200zl Na E miesiecznie wydaje 40zl

Gość gość
dobre olejki- maz maż tylko chce takie E-KING kupuje na allegro u stalego sprzedawcy ostatnio mial 5szt za 40zł z przesylka te 5 szt jemu wystarczy na jakies 3 tyg weic chocby twoja mama potebowala 10sz to masz 80zł do tego od czasu do czasu trzeba nową grzałke albo caly atomizer- koszt ok 13zł teraz duzo stoik z tym jest weic latwo kupic jak nei to na allegro moj za papierosa dal 60zł ale atomizer mu wysiadl po 2 tyg , w sumie to jzu w ciagu 2 mcy mial 5 atomizerow do tego padla ladowarka bo jakies dziadoswto było

Gość gość
Słyszałam, że jeśli ktoś palił paczkę dziennie, to wystarczy mu tych wkładów za 50 zł miesięcznie. Sama się zastanawiam nad kupnem e-papierosa, bo i oszczędność i ponoć nie mają aż tyle substancji trujących

Gość geagaa333
E maja tylko nikotyne i to w takiej dawce jaka sobie sama wybierzesz - olejki sa o roznej zawartosci, slabsze i mocniejsze. E nie ma substancji smolistych i calej masy innych swinstw. Jest tylko mala dawka nikotyny. POLECAM

Gość gość
ktos tu mowi -szczędnosc zdrowia z tym sie nie zgodze bo e-papierosy nie sa jescze przetestowane i nie wiadomo jak z tym szkodzeniem zdrowiu jest lekarka mojemu mezowi poweidziala ze one sa gorsze niz zwykle fajki bo ten olejek jest w calosci w płucach zatrzymywany mojej kuzynki maz musil rzucic e-papierosa bo chodzil ciągle jak nacpany kolezanki brat musial isc do dermatologa bo nagle mial problemy z cera-dr kazala odstawic e-papierosa i wsyztko mu przeszlo a po moim mezu widze ze jest wiecznie spiący i tez sie zastanawiam czy nie po e-papierosie

Gość geagaa333
Pewnie, to pal zwykle i czekaj az rak sie pojawi. GL

Gość gość
moj palił paczke dizennie a olejkow mu wystarczy na 3 tyg i te slabsze szybciej schodzily-musial wecej palic wiec na pcozatek nie kupuj czasami 11 lub mniej bo mama bedize caly czas z papierosem siedizec bo si enei napali tak mozna stopniowo zmiejszac na poczatek prponuje 24 lub 18 ale nie mniej no i zalezy czy zwykly tytoniowy czy mietowe czy jakies smakowe

Gość gość
ja nie mwoie ze zykle sa zdrowie ale masz gdizes udowodnione ze e-papieros nie szkodzi? bo skoro nei przebadano to skad taka wiedza? ja tylko smowie ze slyszalam opinie 2 lekarzy ktorzey twierdza ze sa gorsze niz zwykle ale e-papieros nie smierdzi- moj maz pali w sypialni w lóżku nawet no i do tego tanie

Gość geagaa333
chyba wole ta niewiedze niz raka ;) jakos tak latwiej ..

Gość gość
te drogie tez nie sa jakies super maz dal 60zł a kuzyn 140zł i kuzynowi ciagle przecieka atomizer grunt to dobre olejki i dobrze dobrany smak i moc

Gość gość
ja tez wole jak maz pali e-paierosa bo jak mowie nie smierdzi ani maz ani w pomieszczeniu a jak sie wezmie jakis smakowy to jeszcze zapach jest no i oczywiscie kasy weicej zostaje i nie idzie z dymem jak wczesniej :-) a kto ma miec raka to i bez palenia go beidze mial

Gość Anetaaa83
Dobra..spokojnie...atomizer to to w czym płyn jest? tak?grzałka?bateria...matko:) czyli może poradzi mi ktos taki dobry sprawdzony model?żeby nie wysiadła grzałka po tygodniu albo bateria? A bateria to zal;eży od tego jak często sie pali tak? I jak toś pali paczkę dziennie..to taka bateria na ile może mus tarczyć?to sie jakoś łąduje? Sama nie paliłam nigdy..nie mam pojęcia z czym i jak to sie je... Może tak na chłopksi rozum ktoś wyjaścć działanie tego "cuda" - bo czytałam na stronach..ale jak chyba potrzebuje jak łopatologicznie:) Kurcze..to jakby nawet wydawała 150 na te olejki...ja pokryje e papierosa i ewentualne naprawy...to 400 stówki w kieszeni...

Gość geagaa333
ten zapach i brak smrodu to swietna sprawa, palic moge wszedzie. zwyklych palilem 3/4 paczki dziennie, olejki mi najbardziej pasuja 11, nic nie przecieka i wszystko dziala jak powinno no ale ja dalem ponad 200.

Gość Anetaaa83
Jak już napisałam na początku...kwestie zdrowotne mnie nie interesują..znaczy mnie bardzo..ale rodzicielka jest nie do przekonania - "na coś trzeba umrzeć" takie gadanie...więc skoro i tak ich nie rzuci to niechby chociaż oszczędność miała.... hmmm a z tą moca to o co chodzi?

Gość geagaa333
moc - zawartosc nikotyny w olejku, im wiecej tym mocniejszy olejek. Najmocniejsze to chyba 24 potem 18 16 11 6 i 0.

Gość gość
najmocniejsze jest 32, potem 24 papieros sklada sie: 1. z bateri- najlepie 1300 wtedy nie trzeba czesto ladowac sprzedawcy pisza ze trzyma 3-4 dni-mojemu mezowi trzyma 1 dzien i to nie do nocy- nie iwem ile pali bo mowi ze nie duzo -zwyklych palil 1 paczke- ale wiem ze tego ciagnie dlugo pali weicej czasu niz jakby palil zwyklegoi 2. atomizera a dokladnie clearomizera-a on w srodku ma grzalki ktore trzeba wymieniac jak sie przpalą- kosztuja ok 6zł za sztuke całyclearomizer kosztuje ok 13zł

Gość Anetaaa83
To jak?wytłumaczy mi ktoś jak to wygląda w praktyce? Kurcze tylko czy ona po 30 latach bedzie potrafiła się na to przerzucić?

Gość Anetaaa83
ok a jak ładować baterię?dostaje jakiś zestaw tak? najlepiej byłoby na usb:) czyli najlepiej wymienić cały ten atomizer jak sie grzałka zepsuje tak? Dobra to już coś wiem czekam na więcej:)

Gość gość
chcialam ci wyslac linki na allegro do sprzedawcow od ktorych kupilam pe-papierosa i olejki ale nie moge wyslac wiadomosci bo niby to SPAM :-)

Gość geagaa333
Czy bedzie potrafila zrezygnowac ze zwyklych fajek na rzecz E to juz kwestia indywidualna. Nie ukrywam ze silnej woli do tego tez potrzeba bo roznica jest duza. mi sie udalo i trzymam sie tego nie tykajac zwyklcyh smierdzieli juz wogole.

Gość gość
usb wolniej laduje najlepiej miec 2 baterie jak moj maz jedna mu pada przewaznie kolo godziny 18-20 i wtedy podlacza pod ladowarke a drugiego pali z 1 baterią musial miec zwykle fajki nie wiem czy komus wystraczy na 4 dni palenia jak pisza sprzedawcy -mojemu nie wystarczylo nigdy na 2 dni wpisz w allegro galmat1- on ma dobre olejki e-king zobacz jak wygladaja moze akurat gdizes w sklepie bedziesz miec tez tanio, u nas sa po 10zł a tu wychodza po 8zł a papierosa kupilam u best-pol-gliwice

Gość gość
na poczatku beidze jej ciezko-napewno bedzie podpalac zwykle, silna wola tu tez potrzebna na poczatku polecam mocniejszy olejek a jakie palila zwykle czy mentolowe? moj palił mentolowe to te owocowe smaki czy kawa mu nie podeszly -musi miec mietowy, przewaznie kupuje tytoniowy i mietowy i miesza ale jak ktos palił zwykle to fajne sa smakowe olejki

Gość Anetaaa83
Kurcze a może podam Ci mojego meila? Aneta.G83@interia.pl może mogłabyś mi służyć radą co i jak?:) Zwykłe...najgorsze jakie są..:( czyli potrzebuję taki zestaw?papieros + dwie baterie+ ładowarka bo ten atomizer jest w zestawie tak? czy sa może całe takie zestawy? wiem na poczatek kupię jej namocniejszy..