Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepalaca!!!

Lekarz opieprzył mnie za palenie w ciąży :(

Polecane posty

Gość niepalaca!!!

Witajcie. Na wstępie zaznaczam, ze to naprawdę nie jest prowo. Szukam jakichś konkretnych informacji. Otóż półtora tygodnia temu miałam cięcie cesarskie planowane (ze względu na połamaną w przeszłości miednicę- nieistotne). Podczas zabiegu lekarz na mnie dosłownie nawrzeszczał, że mam czarne łozysko, że paliłam w ciąży jak smok, że dziecko małe. Tylko, ze ja NIGDY nie paliłam papierosów :( chcę na lekarza zgłosić skargę, bo jedna z połoznych mi powiedziała, ze nie ma czegoś takiego jak czarne łożysko, tylko stare łożysko i że przyczyną nie musza być papierosy. Czy któras z mam miała taką sytuację? No i co z tym łozyskiem? Mówi się, ze widac, ze pacjentka paliła a co jak nie paliła?

Gość gość
tak widać po łożysku że ktoś palił.

Gość niepaląca!!!
Biernie nie wdychałam- mąż nie pali, rodzice nie pala i całą ciąże byłam na L4, więc nawet jakbym chciała to nie miałam gdzie wdychac :/ z resztą ja jestem i zawsze byłam przeciwnikiem palenia. Zastanawia mnie zatem skąd lekarz wytrzasną to wszystko? Skargę na niego złożę jak się patrzy! Bo jak widac stare łożysko niekoniecznie jest od papierochów :/ ciekawe ilu kobietom juz się od takich głupków oberwało

Gość justyś870418
Poszukaj na necie od czego, oprócz papierosów może być jeszcze stare łożysko. A czemu położnej nie dopytałaś??? Jeżeli faktycznie nie paliłas to oprócz skargi osobiście bym jeszcze sobie z nim pogadała!

Gość gość
No ale chyba powiedziałaś mu, że nie paliłaś? Co on na to?

Gość niepaląca!!!
ja od razu mu powiedziałam, ze nie paliłam w ogóle ani w ciąży ani przed, to stwierdził, ze kłamie... no to o czym miałam z nim rozmawiać?

Gość niepaląca!!!
Jedynie położnej zapytałam- równa babka. Powiedziała, ze w ogóle nie ma czegoś takiego jak czarne łożysko i że po prostu było ono widocznie stare, ale nie powiedziała co mogło być przyczyną

nie składałbym skargi - jak dla mnie tzw: niska szkodliwość czynu, wiesz, że nie paliłaś i wystarczy, przeszłabym się jedynie do tego lekarza i powiedziała mu do słuchu - to wszystko, zostawcie skargi na poważne uchybienia

Gość niepaląca!!!
ex-D.bill dla mnie krzyczenie na pacjenta podczas zabiegu z jakiegokolwiek powodu to jest pwoażne uchybienie. Kurde człowiek się stresuje bo ma rozcinany brzuch, czeka aż zobaczy swoje dziecko, usłyszy jego płacz a tu lekarz z mordą wyskakuje i to za nic.

Gość gość
A o co skarżyć? Idź powiedz jeszcze raz lekarzowi, że jesteś przeciwniczką palenia i dowiedz się przedtem od czego może być to czarne łożysko, powiedz po prostu "Nie jestem wprawdzie lekarzem, ale skoro pan twierdzi że tylko od palenia to czarne łożysko to poszukałam u bardziej fachowych źródeł..." A niech mu w pięty pójdzie. Ale skarżyc? O co? Bo cię uraził? Bez sensu się z nim teraz o to szamotać bo nigdy nie wiesz czy za chwilę ty lub ktoś ci bliski nie będzie go potrzebować. Jeśli popełniłby istotny błąd to jak najbardziej ale tutaj nic aż tak wielkiego się nie stało, po prostu lekarz nie douczony, doucz sie ty w necie, poszukaj i wypełnij tą lukę w jego wiedzy na temat czarnego łożyska.

Gość niepaląca!!!
ja nie chce go zaskarżyć tylko zgłosić skargę. Musze zadzwonić chyba do rzecznika praw pacjenta. Skargę napiszę do dyrektora szpitala z prośbą o wyciągnięcie konsekwencji. Oczywiście wszędzie mu też d**ę obrobię równo

Gość gość
ja kiedyś się kłóciłam tu na forum, ze lekarz nie do końca jest w stanie poznać po łozysku czy kobieta paliła. Ja paliłam niestety nad czym ubolewam i jest mi wstyd, ale u mnie łożysko było książkowe. natomiast moja koleżanka miała niewydolność łożyska a nie paliła. z czarnym łożyskiem to na bank ściema. Smoła zostaje u palacza w płucach. W łożysko ida substancje chemiczne ale nie smoła to jakim cudem niby ma być czarne łożysko?

Gość madziamat
po wodach płodowych można poznać czy się paliło ... po lożysku ? pierwsze sysze .... ja paliłam w ciąży ale mało - wody miałam czyściusie ..

Gość gość
Jak to na co skarzyc!?? Moze wy zgadzacie sie aby jakis d*pek sie na was wydzieral ale nie dla wszystkich kobiet jest to przyjemne! Lekarz czy nie,nie ma prawa podnosic na pacjenta glosu.Wiem co mowie,jestem pielegniarka,na szczescie nie w Pl gdzie pacjenci zgadzaja sie aby traktowac ich jak dzieci:o

Gość gość
Też miałam czarne łożysko. Nie paliłam. Miałam niskie ciśnienie.

Proszę o radę. Razem z mężem palimy. Moja córka jest w ciąży i powiedziała mi, że przez nas pali. Problem jest w tym, że nienarodzone dziecko cierpi przez tą sytuację a cała wina spada szczególnie na mnie. Jestem zdesperowana. Istnieje instrukcja jak rzucić palenie? Może być drastyczna ale niech będzie skuteczna…