Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zawsze po karmieniu piersią...

Polecane posty

Gość gość

a może już po porodzie, kobiecie ciemnieją sutki? Czy zawsze jest tak, że przed ma się różowe a potem brązowe? Na którym etapie się to dzieje?

Gość gość
już w ciaży ciemnieja i powiekszaja sie otoczki sutkowe

Gość gość
I nie zdarza się żeby jakąś kobietę to ominęło?

Gość gość
nie, ale one potem bledną :D niektórym otoczka sie nie zweża, ale wielu kobietom się zweza wszystko i blednie (plastry cytryny dobrze jest kłaść ;) )

ooo temat dla mnie, bo mi w ciąży ściemniały do koloru coca-coli a jestem blondynką złotą ;)wyglądałam dziwnie.... teraz są jaśniejsze, ale faktycznie otoczka jakby si e rozlała...co na to? zejdzie sie do normalnych rozmiarów?

Gość dziecko zacznie ssac
Ja juz 2 misiace po porodzie mam normalne. Jeszcze troche gdzieniegdzie nadmiar barwnika jest.

Gość gość
Mi nie sciemnialy. Mam rozowe jak przed ciaza. Nie zmienily tez eielkosci. A tez bylam ciekawa zmiany. Dodam ze karmie nadal cora ma 1,5 roku.

Gość wifigdańsk
ciemnieją podobnoż,by noworodek lepiej mógł znaleźć brodawkę. mi tylko trochę sciemniały,zresztą jedną dobę po porodzie wogle nie mogłam wydobyć pokarmu,musialam nad tym popracowac.teraz bez problemu. za to mam -mialam taki pasek ciemny od pepka w doł,.neiwiem czemu to,długo to mialam a teraz powoli zanika.

Gość wifigdańsk
do: [zgłoś do usunięcia] gość Mi nie sciemnialy. Mam rozowe jak przed ciaza. Nie zmienily tez eielkosci. A tez bylam ciekawa zmiany. Dodam ze karmie nadal cora ma 1,5 roku. karmisz 1,5 roku? ja wlasnie tez chcę karmic długo a napisz od kiedy zaczelas wprowadzac posiłki? pisza ze od 6 msc,ze wczesniej wystarczy sama piers,ja karmię wyłącznie peirsią,mala ma ponad 2 msc.

mnie w ciąży sciemniały bardzo i powiększyły się okropnie. po paru miesiacach wróciły do dawnego koloru i kształtu. teraz w tej ciazy tez się powiekszyły i ściemniały. póki co już pojaśniały ale dalej sa duże ;) poczekam jeszcze... krechę na brzuchu też dalej mam

Gość wifigdańsk
meaaa a jestes teraz w ciaży? ja mialam cesarkę wiec moze to od tego,wczesniej tego nie mialam (wczesniej sn) a moze nie zwracałam na to uwagi,w sumie mi to nie tyle przeszkadza co dziwi. :)

Gość gość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Przynajmniej wiem, czego mogę się mniej więcej spodziewać. Zastanawia mnie czy o ile nie wstydzicie się przed Waszymi matkami, to czy widzicie jakąs analogie między tym jak brodawki sutkowe się zmieniają i ciało po ciąży u Was a u Waszych mam?

Gość wifigdańsk
dziwne pytanie. co do mojej mamy to nie pamietam,czy i jak się zmieniala bo bylam niemowlakiem.

Gość gość
Ja słyszałam, że takie rzeczy się dziedziczy czasem, ale zwykle mówili o tym odnośnie innych zmian podczas ciąży. Pytam, bo czasami matki i córki nie wstydzą się przy sobie przebierać albo rozmawiają ze sobą o wszystkim.