Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzedaje mieszkanie i mam dosyć głupoty kupujących!

Polecane posty

Gość gość

Pierwsze pytanie:" A dlaczego tak drogo?" Sprzedaje mieszkanie do remontu. Mieszkanie od początku nie było remontowane. Instalacje nie są w żaden sposób ulepszane przez tzw.złote rączki. To znaczy, że nie ma nie miłych niespodzianek w ścianach czy podłodze. Mieszkała tam osoba, która o mieszkanie dbała i była jedynym właścicielem. Mam plany mieszkania i instalacji. Do ludzi to nie dociera ,ze wchodzą do mieszkania, które nie jest z partaczone przez nieprofesjonalny remont. W łazience i w kuchni nie ma płytek. Ściany są białe, gładkie, bez dziur, kołków rozporowych, i rigipsów . Strasznie kręcą nosem. Chcieli by w małych pieniądzach kupić mieszkanie, które i tak wystawiam w małej kwocie. Mieszkanie w centrum miasta. Chcieli by je za darmo i by jeszcze im przeprowadzić remont . Ech...przeraża mnie cwaniactwo ludzi.

Gość gość
Nie było paqrtaczone przez nieprofesonalny remont?: To trzeba było zrobic profesjonalny. Powiedzmy szczerze: jest totalnie i koszmarnie zANIEDBANE przez brak remontu :D I nie glupota kupujacych a skapstwo. Piszesz o skapstwie. Chyba ze mialas na mysli nieumiejetnosc czytania :) Ja lubie mieszkania bez plytek, bo i tak wole samemu urzadzac. Ale nie wymieniana instalacja to nie zaleta a wielka wada

Gość gość
Jest to duża zaleta ponieważ mam plany jak idą kable na ścianie. Kujesz tam gdzie musisz. Wierz mi,ze ludzie potrafią zostawiać w ścianach kable lub inne śmieci. Przychodzi ci zawiesić szafkę lub telewizor a tu kabel i nie wiesz czy podłączony czy nie. Tak było w moim mieszkaniu. Nie robiony byl remont ponieważ nie ma sensu.cena jest na tyle niska,ze osoba która wyremontuje je może sprzedać z nawiązka. Gdyby mieszkanie nie było tak daleko ( 400 km) to byśmy sami to zrobili. Głupota jest to,ze wypominają brak remontu. Mieszkania po remoncie jest droższe ok. 30-40 tyś! A praktycznie można wejść do niego i mieszkać tyle,ze wszystko jest w stylu "retro".

to nie zadne cwaniactwo tylko prawo rynku - ty chcesz sprzedać jak njdrożej , oni kupić jak najtaniej . .Gdyby było na odwrót tak samo byś sie zachowywała bo a nuż ugrasz parę złotych ?:)

Gość 32werwa
A ja szukam mieszkania do kupna od kilku miesięcy. Mnie z kolei denerwują anonse w prasie lokalnej o sprzedaży mieszkania gdzie podana jest wielkość, piętro i koniec. Za to opis jakie to cudowne widoki z okna są niemal w każdym anonsie. Mnie interesuje konkretnie cena, lokalizacja i wysokość czynszu. Najgorsze są te upiększone zdjęcia, czyli pokazywanie w ogłoszeniu tylko ładniejszych elementów- a potem człowiek wchodzi do do środka i obskurne cztery ściany z zawyżoną ceną. Co niektóry sprzedaje mieszkanie kilka lat, ale ceny to żaden nie opuści ani trochę.

Gość lokatorkaaaaka
a ja się akurat rozglądam za mieszkaniem i jak widzę w opisie że mieszkanie jest po remoncie tzn na podłodze linoleum, że ściany są wytapetowane lub boazeria i w łazience jest glazura ( jak z lat 80-90-tych) i chcą za to kupę kasy to mnie rozwala!!! przecież takie mieszkania to katastrofa....teraz ściany powinny być w gładziach, jakiś tynkach, na podłogach panele czy eleganckie kafle że mieszkanie niby po remoncie a tak naprawdę trzeba kupę kasy wsadzić!!!

Gość 32werwa
Oglądałam ostatnio takie niby po remoncie...łazienka miała rdzę na kafelkach i fugach-czyli do zerwania, korytarz fatalny, kuchnia- porażka, a na podłodze najtańsze panela które od razu się rozłażą. Czyli wszystko tanim kosztem- ale cena wywindowana, no bo po remoncie.

Gość 32werwa
U mnie za ok. 30m2 od 89-130 tyś. Do remontu, czasami gruntownego, tylko takie mieszkania są na sprzedaż od kilkunastu miesięcy. Nikt tego nie łapie, bo ze 20 tyś. trzeba w to jeszcze włożyć.

Gość Maryśka od Zdziśka
U mnie do remontu 38m (takiego szukam) zaczynają się od 150k...

Gość Maryśka od Zdziśka
wróć! miało być 180k...

Gość lokatorkaaaaka
no ja chcę kupić minimum 60 metrów ( 3 pokoje muszą być) , i tak rozglądam się na śląsku za mieszkaniem....najtaniej jest w Bytomiu....można już za 100tys znaleźć ale do kapitalnego remontu i to na osiedlach a nie w walącej się kamienicy w centrum

Gość gość
Autorko, a po c**j komuś jakiekolwiek plany instalacji w ścianie? Wystarczy mieć tzw próbnik i już wiesz czy są kable i prąd :o To tak jakbyś mówiła, że mieszkanie jest okazyjne, bo ma podłogę albo bo są ściany...

Gość gość
tu nie chodzi tylko o plany. Mieszkanie jest dobrze utrzymane. Wietrzone, bez grzyba , nigdy nie było zalane. Wszystko jest porządnie zrobione bez jakiś niespodzianek. O to chodzi. Ludzie potrafią marudzić mimo,ze mieszkanie i tak jest tanie. jedna kobieta wmówiła nam ,ze pod rigipsami mamy grzyba.A tam rigipsów nie ma! Chciała dać 20 tys mniej. Jeden facet zaczął marudzić,ze na dole sa jakieś biura. A co się okazało on sam chce zrobić tam jakieś biura . Mieszkanie jest w samym centrum . Cwaniactwo mnie wkurza.

Gość autor wątku
Nasze wystawiamy za 140 tyś. A sa obok nas mieszkania w gorszym stanie za 150-160 tyś tyle ze w bramie i od strony podwórza. . Po remoncie 190 tys. -200 tyś. i w góre....

Gość gość
Kupujący chce jak najtaniej, sprzedający- jak najwięcej dostać za mieszkanie. Tak było jest i będzie.

Gość autor wątku
Ale po co mi psuje rynek taka baba? Znajoma mówi ze doszło do niej ze mamy grzyba w mieszkaniu.

Gość autor wątku
My w cale nie chcemy jak najwięcej. Chcemy je tylko sprzedać bo trzyma nas ono i nie możemy w naszym mieście kupić mieszkania bo nie mamy za co...

Gość gość
a co sie dziwisz kupno mieszkania to nie zakup czekolady.

Gość autor wątku
tak wiem. To nie to samo bo sami już kupiliśmy mieszkanie. Teraz chcemy sprzedać obydwa mieszkania i kupić coś dużego. Jeden facet chciał zamienić swoje duże mieszkanie na nasze dwa mniejsze. To dopiero jest cwaniactwo. Nasze mieszkania razem to koszt 300 tyś a jego duże mieszkanie to 250 tyś. I on myślał ze się złapiemy na taką "okazje".

Gość gość
autorko jesli naprawde to mieszkanie na sprzedaz nie wystawiłaś za wysoko to moze wina lezy w wygladzie tz. czy jest dobrze wysprzatane, odpowiednio oswietlone, jakies firanki w oknach, jakies kwiaty to nie duzo kosztuje a mieszkanie wyglada na cieplejsze i moze szybciej sie sprzeda. a tak wogule to dopiero kilka miesiecy je sprzedajesz, a moze powinnaś troszeczke podnies cene a potem przy negocjacjach spuścić i wtedy ty sprzedasz za tyle ile chcesz a kupujący bedzie zadowolony bo cos utragowal

Gość autor wątku
ale mi nie chodzi o problem ze sprzedaż mieszkania bo jak coś to dam do znajomego który sie tym zawodowo zajmuje ale wole najpierw próbować samemu. Tu chodzi o podejście ludzi. Ta baba od "grzyba" to byla tak wredna,ze poszła do sąsiadów i nagadała w jakim to stanie mamy mieszkanie. Dobrze ze sąsiadka zajmuje sie tym mieszkaniem jak nas nie ma i wygoniła ta babę ze swojego mieszkania. i po co po ludziach chodziła? To jest chamstwo! I o to mi właśnie chodzi.

Gość Hannu35
Pozostaje oddać to w ręce agencji, przynajmniej nie będą cię męczyć telefonami o nic i komentarzami czego tak drogo. Daj jak najwięcej ogłoszeń http://homebroker.sprzedajemy.pl/lokal-675m2-swiebodzice,503211 To że do remontu to się nie przejmuj, ludzie na zdjęciach jak widzisz nawet sedesy pokazują :)

Gość autor wątku
Przed chwila dzwoniła Sasiaka i mówiła mi ,ze ta kobieta przyszła do niej wczoraj wieczorem z przeprosinami. Chciała ja przeprosić i spytać się co ma zrobić by kupić to mieszkanie w mniejszej kasie i...ze jak ona jej pomoże to odpali jej 2 tys. No Krew mnie zaraz zaleje! jak ona sobie wyobraża to, ze jak sąsiadka mnie przekona? Jest na to jakis paragraf?

Gość gość
to normalne, ze dla wiekszosci licy sie pierwsze wrazenei i tzw pic. Wiem, bo sprzedawalam, nawet kwiatki w wazonach dobrze robia. Ludzie generalnie nie maja wyobrazni, wiec nie masz sie co denerwowac, ich strata. Ja akurat jestem architektem , wiec na pic sie nie nabiore, ale wiekszosc ludzi tak.

Gość ale tak jest co sie dziwicie
jak chciałam sprzedać nowe mieszkanie, z gładziami, nieumalowane, bo tak było w standarcie to pretensje że białe,to se k***a niech umalują po swojemu.Znajomi jak sprzedawali to się baba dopieprzyłą ,że ślad na ścianie( na farbie smuga ciemna) od fotela.Nie pasuje to won do innego co pasuje.Proste, a nie wymyślanie urojonych problemów żeby zbić 5 czy 10 tysięcy .Albo niech kupują nowe z planami robionymi pod nich.Jak nie stać, to już ich problem(kupujących)

Gość gość
U nas problemem było to ze okna są nie wymienione. Mówimy:"Okna wymienicie sobie sami a spółdzielnia odda wam za to kasę.ze nam juz tych pieniędzy nie oddadzą i dlatego mieszkanie jest tańsze o 5 tyś na poczet tych okien." Ale trudno wytłumaczyć takim bo oni problemu nie chcą. Wymieniliśmy te okna ale podnieśliśmy cenę o 4 tyś,(koszt za okna wyniósł nas 4 tys). I w tedy zaczęli Nam marudzić,ze zamiast zchodzić z ceny to podnosimy. Mówię,ze oddadzą im za te okna(np w czynszu) i ze nic nie tracą. Ale nie! Bo to nie sa do reki.

Gość no tak bo tak
Jeszcze by zarobili na tych oknach.

Gość gość
Autorko, jaki metraż, jakie miasto i cena??? Odp proszę.