Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuje pomocy candida ?!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 20 lat i moje problemy zaczęły się jakieś 7 miesięcy temu . Głównym problemem jest strasznie nie świeży oddech ,podejrzewam "candidie". Chciałbym aby ktoś podpowiedział mi co mam robić. Jakieś 7 miesięcy temu mój tryb życia był strasznie niezdrowy miałem dużo obowiązków jadłem praktycznie tylko wieczorem obfite posiłki i po jakimś czasie zauważyłem że z moim oddechem jest coś nie tak. Czynniki które jeszcze bardziej pogarszają sprawę : -gumy miętowe -alkochol -papierosy(nie pale ale sprawdziłem czy wpływa to jakoś na świeżość oddechu) Po pewnym czasie zaczęło się przelewanie w jelitach i zaparcia czasami 5 dni'owe. Jakoś parę dni później byłem strasznie osłabiony i dopadła mnie różyczka. Zaznaczam że nie brałem praktycznie żadnych leków bo oddawana wyznaje zasadę że leki to zło , przynajmniej te których nie musimy brać a sami się nimi faszerujemy. Leżałem w łóżku jakieś 3 dni objawy przeszły (gorączki brak). Gdzieś w tamtym okresie zauważyłem że cały czas w ustach mam jakaś wydzielinę , kąciki ust zaczęły mi pękać. Rano po przebudzeniu język cały biały na wargach coś białego gęstego, po umyciu zębów i wyszorowaniu języka jest w miarę ok , ale nieświeży oddech nie odstępuje nawet na krok. Postanowiłem że udam się do laryngologa bo z początku myślałem że ta wydzielina pochodzi z zatok. Nie chcę tutaj komentować polskiej służby zdrowia bo moja wizyta trwała może 3 min. Pani doktor popatrzyła do ucha i nosa nie chciała wgl. słuchać co mam do powiedzenia ,przyjęła do wiadomości tylko to żę podejrzewam wydzielinę z zatok spływającą po gardle . Przepisała areozol do nosa i tabletki na uwalnianie wydzieliny. Leki brałem jakieś 4 tyg. i faktycznie coś pomogło nos mi się odblokował bowiem przed kuracja był często zatkany , w nocy zależnie od pozycji w której spie jest to lewa albo prawa dziurka (aż do dziś) Już zacząłem się cieszyć że coś zaczyna pomagać ale nic z tego oddech dalej nie świeży( zapach kupy, choć ja osobiście rano czuje zapach zepsutego jajka) Na kolejnej wizycie u laryngologa pani Doktor popatrzyła tak samo jak wcześniej uznała że jest poprawa i zaleciła odstawienie tabletek i używanie tylko areozolu. Po tej wizycie wiedziałem że problem nie tkwi w zatokach. I jakoś w tamtym okresie po wieczornym posiłku położyłem sie przed Tv i poczułem tak jak by treści żołądkowe a raczej kwas podchodził do gardła. Zacząłem łączyć fakty , przelewanie w jelitach , zaparcia , refluks , ewidentnie coś było nie tak z moim przewodem pokarmowym. Wtedy trafiłem w necie na pierwsze wzmianki o candidi znalazłem gdzieś w necie książkę w której było napisane jak wykonać test na grzybice jamy ustnej. Po przebudzeniu naplułem do szklanki z woda , wynik okazał się pozytywny a mianowicie zaczęły zwisać takie nitki ze śliny (Jak myję zęby cały czas mam ten śluz w ustach gdy go wypluwam jest on gęsty i strasznie się ciągnie , myślę ze jest on uwalniany cały czas bo nawet jak stoję dobre 10 min przy umywalce to on jest i jest nie mogę się go pozbyć.) Od jakichś 3-4 tyg zmieniłem diametralnie mój jadłospis . Znalazłem w necie artykuł o pozytywnych właściwościach siemienia lnianego . Zacząłem gotować jedną łyżeczkę 2X dziennie i pic w południe i wieczorem. Co mogę powiedzieć o siemieniu , w jelitach spokój stolec prawidłowy 1-2x dziennie . Do mojej diety włączyłem też dość dużo czosnku staram jeść go co dwa dni ,tak ząbek dwa , poza tym co dziennie rano tnę sobie 1-2 ząbki w plasterki rozgniatam i zalewam gorącą wodą i tak do 12:00 popijam sobie. Stosuje czosnek bo znalazłem informacje że ma on właściwości przeciwgrzybicze . Co 1-2 dni rano na czczo piję też sok z 0.5 cytryny . Odstawiłem cukier zwłaszcza ten rafinowany (przedtem piłem go dużo razem z herbatą). Innych produktów które zawierają cukry też nie jem . Staram się ograniczyć do min. dzienne spożycie białego chleba , choć nie ukrywam jest to ciężkie bo do tej pory towarzyszył mi on przez cały dzień. I tak doszedłem do momentu w którym jestem teraz . Rano dalej masakra w buzi. wydzielina towarzyszy mi przez cały dzień. Problemów z żołądkiem(typu bule czy palenie w przełyku) nie mam już pewnie z 6 tyg. Jelita i stolec ok tak od 2-3 tyg odkąd zacząłem pić Siemień. Samopoczucie ok , choć wiadomo że mogło być lepiej . Tak dodam że często mam zimne dłonie i stopy(może to istotne) A i jeszcze jedno kiedyś zauważyłem ze na prawym nadgarstku mam tak jak by kostkę (nie boli) potem zacząłem przyglądać się uważniej moim dłoniom i zauważyłem że na kostkach palców mam to samo ale o wiele mniejsze , zacząłem szperać w internecie i doszukałem sie informacji że jest to reakcja obronna stawów na coś czego nie powinno tam być , myślę że w krwi mam coś co jest dostarczane regularnie do moich dłoni. Myślę że dość dobrze określiłem mój problem liczę na jakieś wskazówki i pomoc w określeniu mojej choroby.

Gość gość
polecilabym z apteki sok z brzozy lub wierzby. do picia poczytaj leczenie metodami Michala Tombaka

Gość gość
moze pisz bez swzczegolow bo niektorzy jedza