Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie kogokolwiek, kto stracil pracę za krętactwa szefa?

Polecane posty

Gość gość

tzn. np. wypłynęły machloje i robi się nagonkę na osobę, która ma w zakresie odpowiedzialności teraz to stanowisko? Albo miała przyjść kontrola z ZUS/US i trzeba było usunąć niewygodnego świadka?

Znam, ale wtedy z pracy wyleciał tak samo szef, jak kilka osób, które krętaczyły razem z nim, a potem tłumaczyły się że nie miały wyboru, co w sumie może być prawdą bo gdyby nie chciały "współpracować" wyleciałyby od razu.

Gość gość
a jak to się stało, że szef wyleciał? Firma go wyrzuciła, czy ktoś poinformował odpowiednie służby? Pytam, bo boję się powtórki

To był przypadek :) jakiemuś dostawcy nie zapłacono, a zaksięgowano już wypłatę i przyszedł się upomnieć o kasę akurat kiedy w biurze były nieodpowiednie osoby...i tak poszło jak po sznurku, że np. jak w tym zakładzie był remont to w domu szefa i księgowej też, jak kupowano węgiel to zawsze trochę więcej...meble, ubrania itd...bo to był taki Dom Opieki.

Gość gość
a da się zgłosić taką rzecz gdzie trzeba? Bo świnie zwalniają ludzi, najpierw się taka znęca, urabia a potem zwalnia, bo ktoś nie chce robić machlojek? Czy ciągają wtedy tylko tę osobę, co poinformowała?

Nie wiem, jak masz mocne dowody możesz zgłosić, najlepiej anonimowo i jeśli nie jesteś jedyną osobą, która o tym wie, inaczej pewnie polecisz pierwsza :o

Gość gość
ja już poleciałam. Ale to są takie kwoty, że oni się na pewno mają czym dzielić

Gość gość
up